Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό: Δυο Κέντρα Φιλοξενίας στην Αιτωλοακαρνανία, το ένα εξ αυτών θα είναι στην περιοχή της Βόνιτσας, σύμφωνα με πληροφορίες


 Δύο ακόμα κέντρα θα κατασκευαστούν στην Αιτωλοακαρνανία, το ένα εξ αυτών θα είναι στην περιοχή της Βόνιτσας.

     Μπορεί σε λίγες ώρες να είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των φορέων της περιοχής στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με θέμα την εξεύρεση χώρων για την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο οι ένοπλες δυνάμεις της περιοχής μετά από εντολή από το Πεντάγωνο έχουν εντοπίσει τους χώρους όπου θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.........

     Σύμφωνα με πληροφορίες  τα κέντρα που θα δημιουργηθούν στους 3 νομούς της Δυτικής Ελλάδας, δεν θα είναι λιγότερα από 6, εκτός φυσικά από την περιοχή της Μυρσίνης στην Ηλεία, το οποίο ίσως και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να φιλοξενήσει τους πρώτους 300 ανθρώπους. 
     Τις τελευταίες ημέρες στελέχη από την αεροπορία αλλά και τον στρατό ξηράς έχουν βρεθεί σε δεκάδες σημεία προκειμένου να εντοπίσουν ποιεςείναι οι κατάλληλες περιοχές προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι οι οποίοι θα μπορέσουν για τους επόμενους μήνες να στεγάσουν τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται και στον Πειραιά αλλά και την Ειδομένη. Ο αριθμός 6 μπορεί να αλλάξει, εφόσον αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που καταφθάνει στα νησιά του Αιγαίου.
       Σχετικά με τους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα κέντρα σίγουρα δυο από αυτά θα βρίσκονται στην γειτονική Ηλεία, κάτι το οποίο αποκάλυψε ο κ. Βίτσας σε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Δύο ακόμα κέντρα θα κατασκευαστούν στην Αιτωλοακαρνανία, το ένα εξ αυτών θα είναι στην περιοχή της Βόνιτσας, ενώ για την Αχαΐα η πρόβλεψη αναφέρει ότι αρχικά θα γίνουν δυο. Το ένα θα είναι σε περιοχή έκπληξη. Πρόκειται για την περιοχή των Καλαβρύτων.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες σε συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν στελέχη της αεροπορίας που είδαν τον χώρο ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να φιλοξενήσει οικογένειες Σύρων προσφύγων. Και ο δεύτερος χώρος που έχει επιλεγεί είναι στην περιοχή της Αιγιαλείας. Να σημειώσουμε πως και στην Αχαΐα αλλά και στους άλλους δύο νομούς έχουν ελεγχθεί και άλλοι χώροι από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ωστόσο δεν έχουν πάρει την έγκριση σε πρώτο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: