Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η αθλήτρια απ’ την Άρτα, που έγινε το παράδειγμα θέλησης

korokida-dimitra-44-a
       
Το δεύτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στην Ντόχα του Κατάρ κατέκτησε η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΟΚΙΔΑ  

Μια κοπέλα απ’ την Άρτα, αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία της χρονιάς που πέρασε. Η Δήμητρα Κοροκίδα, που κατάγεται απ’ την Άρτα και έχει στενούς συγγενείς στην πόλη μας, σε εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, παρουσία της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας, προσωπικοτήτων του αθλητισμού και πλήθους κόσμου, έλαβε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την τιμητική της διάκριση.
«Σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με ανέδειξε Κορυφαία Αθλήτρια με Αναπηρία για το 2015. Αυτό το βραβείο με τιμά ιδιαίτερα και με συγκινεί. Αποτελεί για μένα την απόλυτη αναγνώριση μιας μεγάλης και μακρόχρονης προσπάθειας και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Σεπτέμβριο του 2016», έγραψε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η αθλήτρια.
Αν και πέρασε καιρός απ’ την βράβευση αυτή, η «Γ» πληροφορήθηκε με καθυστέρηση το γεγονός και αναζήτησε, στοιχεία για την αρτινή αθλήτρια και έφτασε σε σημαντικές ειδήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν έτι περισσότερο, την συγκλονιστική προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη αθλήτρια.
Απ’ το 1984 ως το2005, η αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ (Κορεάτικο καράτε) Δήμητρα Κοροκίδα έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005) Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε (τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ) και εννοείται πως έχει το μέλλον μπροστά της, για ακόμη πιο πολλές και σημαντικές διακρίσεις…
Όμως το 2007 από αυτοκινητιστικό ατύχημα που της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό μένει παραπληγική και ιδρύει δική της 

σχολή πολεμικών τεχνών διδάσκοντας η ίδια. Σκοπός της να μεταδώσει κυρίως στους μικρούς μαθητές την αγάπη της για τις πολεμικές τέχνες και να αποτελέσει παράδειγμα ψυχικής δύναμης.
2010: Αποφασίζει να ξαναγυρίσει στον πρωταθλητισμό σε διαφορετικό όμως χώρο, στο στίβο. Αυτό που της κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι τα δρομικά αθλήματα αλλά λόγω έλλειψης ανάπτυξης στη χώρα μας, ξεκίνησε να ασχολείται με τις ρίψεις (σφαίρα, δίσκος, ακόντιο).
Το γεγονός Το δεύτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στην Ντόχα του Κατάρ πήρε η Δήμητρα Κοροκίδα, υπερβάλλοντας εαυτόν στον τελικό της σφαιροβολίας F53, κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 4 μέτρα 36 εκατοστά που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Η Κοροκίδα ήταν εντυπωσιακή καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα της. Αν και περίμενε υπομονετικά -σε θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 37 βαθμύς Κελσίου στις 10 το πρωί- να έρθει η σειρά της, δεδομένου ότι αγωνιζόταν 7η και τελευταία, απέδειξε ότι είναι μαχήτρια! Κατέρριψε συνολικά τρεις φορές το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του δεύτερου για τα ελληνικά χρώματα σε αυτήν τη διοργάνωση.
Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 4.06μ., επίδοση που... συνέτριψε στην πρώτη κιόλας προσπάθεια, η οποία μετρήθηκε 4.21μ. Η δεύτερη βολή ήταν 4.20μ., για να έρθουν στη συνέχεια δύο μεγάλες βολές στα 4.25μ. και 4.36μ.





«Θέλω να το αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες»
«Η Δήμητρα Κοροκίδα, πρωταθλήτρια ταεκβοντό (Πούμσε) αντιμετώπισε με περίσσιο θάρρος το ατύχημα που είχε πριν από 10 χρόνια με το μηχανάκι που οδηγούσε», γράφτηκε στην εισαγωγή συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κι αυτό το στοιχείο, είναι που χαρακτηρίζει, αλλά και παρουσιάζει κατά τον καλύτερο τρόπο, την αρτινή αθλήτρια η οποία όπως αποδείχτηκε είναι «παράδειγμα θέλησης»!
Η ίδια, μέσα απ’ αυτή την συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζεται, μετά την τεράστια επιτυχία της και δηλώνει: ««Αισθάνομαι πολύ όμορφα και υπερήφανη. Βέβαια δεν πήγαινα για το χρυσό. Ήξερα ποιές ήταν οι δυνατότητές μου. Πίστευα σίγουρα στην τρίτη θέση και ίσως με λίγη τύχη ακόμη και στην δεύτερη. Ευτυχώς που έγιναν οι ενστάσεις, οι οποίες σημειωτέον ήταν πολύ σωστές και φάνηκαν οι παρατυπίες πάνω στον αγώνα. Σε κανένα άθλημα δεν πρέπει να επιβραβεύονται οι παρατυπίες. Είναι αδικία για τους υπόλοιπους αθλητές. Αισθάνομαι πολύ όμορφα λοιπόν και ελπίζω σε κάτι καλύτερο στο μέλλον».
ΕΡ: Μπροστά μας τώρα έχουμε το Ρίο. Πως νοιώθεις που θα εκπροσωπήσεις τη χώρα σου σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός;
ΑΠ: Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Θέλω να πάω καλά στους Παραολυμπιακού Αγώνες και θα προετοιμαστώ ακόμη πιο έντονα και πιο δυνατά γι` αυτό. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά επειδή γνωρίζω τι άνθρωπος είμαι, σίγουρα θα δώσω το 1000% πάνω στον αγώνα.
ΕΡ: Προπονητικά πως είναι το πρόγραμμά σας μέχρι το Ρίο;
ΑΠ: Προπόνηση μέχρι να πέσουμε κάτω. Πλεόν οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και με την προπονήτρια μου θα καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα πιο δυνατό. Θέλω να πάω καλά.
ΕΡ: Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στην Ελλάδα σε κάποιους ανθρώπους;
ΑΠ: Αυτό το μετάλλιο ήταν αποτέλεσμα μια ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας. Τόσο από την ελληνική αποστολή, όσο από εμένα, όσο από την προπονήτριά μου, όσο από τους μαθητές μου που με στηρίζουν. Απ` όλον τον κόσμο. Θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: