Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αποκαλύψεις για στενές σχέσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του Τάκη Μουσά, βασικού κατηγορούμενου για το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών


Στενές σχέσεις μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και του Παναγιώτη (Τάκη) Μουσσά, βασικού κατηγορούμενου για το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φέρεται να είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τάκη Μουσσά, ακόμη και δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψή του. Τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι από τις 12 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη του Τάκη Μουσσά και των δύο συγκατηγορούμενών του, του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου και του δημοσιογράφου Χρήστου Φράγκου

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες η σχέση του Τάκη Μουσσά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο ήταν πολύ στενή, καθώς ο δημοσιογράφος φέρεται να ενημέρωνε τον εκπρόσωπο της ΝΔ για δημοσιεύματα και τον συμβούλευε για την επικοινωνιακή στάση που θα έπρεπε να κρατήσει επί θεμάτων της επικαιρότητας, εκτός αλλά και εντός κόμματος.
Με ύφος αυθεντίας και πολλές δόσεις κολακείας, ο Παναγιώτης Μουσσας εμφανίζεται να συμβουλεύει τον Γιώργο Κουμουτσάκο αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες για τα εσωκομματικά της ΝΔ. «Είμαι φίλος σου.  σ' αγαπάω γιατί είσαι σαν κι εμένα: αυτοδημιούργητος, μάγκας, ωραίος τύπος», φέρεται να λέει ο Μουσάς στον εκπρόσωπο της ΝΔ πλέκοντάς του το εγκώμιο και διεκδικώντας ρόλο αυλικού. Οι δυο τους φέρονται να μιλούν δύο ή και τρεις φορές την ημέρα σε φιλικό τόνο, ενώ συχνά ο Μουσσάς δίνει οδηγίες στον Κουμουτσάκο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνει στον Τύπο αλλά και για τη διαχείριση των εσωκομματικών. «Εγώ που είμαι από παιδί στη ΝΔ ξέρω καλά», του λέει μεταξύ άλλων, ενώ αποθεώνοντάς τον αναφέρει: «Δεν παίζεσαι, ρε μαλ. Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου. εκτινάσσεσαι. Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται αγόρι μου ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος-Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί. Δεν γυρνάει πίσω τώρα»
Συνεχίζοντας, ο Τ. Μουσσάς συμβουλεύει τον εκπρόσωπο της ΝΔ να δώσει και ένα άλλο στίγμα, να κάνει μία ομιλία, ανάλυση στη Συρία, «τι γίνεται και τα λοιπά, στα όρια που αυτός ξέρει γιατί θα είναι ουρές απ" έξω, λαός». «Της πουτ. θα γίνει. Θα μιλήσεις για ένα εξωτερικό θέμα. με εσωτερικό αντίκτυπο, όμως στην εικόνα σου. Το "πιασες; Τι σου είπα; Αντί να βγαίνεις σε κάθε κανάλι, ας πούμε, και να μιλάς κάθε μέρα, θα κάνεις μία, που θα παίξουν όλα τα κανάλια, Γιώργο μου, και θα έχεις ουρές απ" έξω». Η αμφισβήτηση και η δυσπιστία του Γ. Κουμουτσάκου είναι επίσης καταγεγραμμένη διάλογο, που επισημαίνει ότι «κάτι τέτοιο μπορεί να ενοχλήσει την ηγεσία».
Μεσολαβούν ακόμη δύο τηλεφωνήματα, στα οποία ο Τ. Μουσσάς συμβουλεύει με επιτακτικό ύφος τον Γ. Κουμουτσάκο τι να απαντήσει σε περίπτωση συγκεκριμένων ερωτήσεων στο μπρίφινγκ. Στις 19 Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες μιλούν ξανά στο τηλέφωνο. Για μία ακόμη φορά, ο δημοσιογράφος είναι αποθεωτικός για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου. «Ηταν πολύ to the point», του λέει και του ζητά να τα πουν οπωσδήποτε γιατί «έχει κάτι να του πει, κάτι καλό για τον ίδιο αλλά ίσως όχι για τους άλλους, το οποίο αφορά στα εσωκομματικά, που έχουν σχέση με ενδογενείς και εξωγενείς εξελίξεις». Οταν ο Γ. Κουμουτσάκος του απαντάει ότι θα είναι συνεχώς στη Βουλή, ο Τ. Μουσσάς του προτείνει να βρεθούν εκεί, έστω για ένα τεταρτάκι, αλλά όχι μέσα στο κτίριο, γιατί δεν θέλει να τους δουν, να μην καταλάβουν ότι έχουν «τόσο κολλητή σχέση». Ο Γ. Κουμουτσάκος συμφωνεί να βγει έξω για να βρεθούν.
Το απόγευμα της επόμενης μέρας, ο Τ. Μουσσάς τηλεφωνεί ξανά στον εκπρόσωπο της ΝΔ και τον ενημερώνει για ένα ακόμη δημοσίευμα που τον αφορά προσωπικά. Του λέει ότι αυτό «το έχουν δώσει από μέσα από τη ΝΔ» και συνιστά στον πολιτικό να μιλήσει απευθείας με τον αρχηγό του κόμματός του για να το λύσει. Μάλιστα, χωρίς να «σηκώνει» και πολλή αντίρρηση, ο Τ. Μουσσάς συνιστά, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ευθεία ρήξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρέπει να ανεβάσεις το θέμα face to face με τον Κυριάκο. Οχι με τον Μακάριο (σ.σ.: εννοεί τον Μακάριο Λαζαρίδη, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ). Δεν υπάρχει Μακάριος, ρε μαλ. Ο Μακάριος είναι ένας δημοσιογραφάκος, εσύ είσαι εκλεγμένος, ήσουν αυτός που είσαι, μιλάς απευθείας με τον πρόεδρο», λέει ο Τ. Μουσσάς.
Καταγεγραμμένη συνομιλία υπάρχει και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου. Ο δημοσιογράφος εξαίρει το «πάρα πολύ ωραίο άρθρο» που δημοσίευσε ο Γ. Κουμουτσάκος και τον ενημερώνει για ένα θέμα που αφορά στην οικουμενική κυβέρνηση. Στον διάλογο αυτό, ο Τ. Μουσσάς επιμένει για το θέμα που συζητούσαν στο προηγούμενο τηλεφώνημα. «Το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο, εντάσσεται στην προσπάθεια του άλλου να αυτονομηθεί, βάζοντας παντού τους δικούς του και αποκλείοντας τους καραμανλικούς», επιμένει ο 50χρονος δημοσιογράφος. Δύο μέρες μετά, ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση εκβιασμού περνούσαν με χειροπέδες το κατώφλι της ΓΑΔΑ.
Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος οφείλει να δώσει εξηγήσεις
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει εξηγήσεις από τον κατά τα άλλα «λαλίστατο» εκπρόσωπο της ΝΔ
«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "Έθνος" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει:
«Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση».
Και η απάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου
«Από το 2004 που είχα ασκήσει επί πέντε χρόνια τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών, μετέπειτα ως εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ευρω-βουλευτής, βουλευτής και τώρα πάλι εκπρόσωπος Τύπου, επικοινωνώ και επικοινωνούσα καθημερινά με δεκάδες δημοσιογράφους σε χιλιάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους. Ενας από αυτούς τους δεκάδες δημοσιογράφους ήταν ο κ.Μουσσάς και κάποια από αυτά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα ήταν και μαζί του. Πέραν τούτου ουδέν».


Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: