Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εντολή της Task Force για καταγραφή των περιβαλλοντικά προστατευμένων περιοχών του Νομού Πρέβεζας

Αποκάλυψη: Εντολή της Task Force για καταγραφή των περιβαλλοντικά προστατευμένων περιοχών του Νομού Πρέβεζας

Μία παρέμβαση, που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο, μπορεί να σημαίνει και πολλά, επιχειρεί η Task Force και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων του Στόχου Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς «παρήγγειλαν» έργο με ονομασία:  «Εμπειρογνωμοσύνη - Έρευνα πεδίου για την τεκμηρίωση των συνθηκών βάσης σχετικά με τις προστατευμένες περιοχές φυσικού περιβάλλοντος, που αναφέρονται σε καθεστώς ευνοϊκής μεταχείρισης, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Αλβανίας, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020».


gr081 RPapadopoulou3


Υπενθυμίζουμε πως το Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 είχε «πανηγυριστεί» τόσο από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου (διαβάστε ΕΔΩ).
Ο στόχος – σκοπιμότητα του έργου περιγράφεται ως εξής:
«Στόχος του έργου είναι η παροχή υποστήριξης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων του Στόχου Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και ειδικότερα την Task Force για το σχεδιασμό του Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020», μέσω της διενέργειας έρευνας για την τεκμηρίωση των συνθηκών βάσης, όσον αφορά:
• στην ελληνική επιλέξιμη περιοχή, τους Φορείς Διαχείρισης, τις αρμόδιες Αρχές του Natura, και τις προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό επίπεδο, και
• στην Αλβανική επιλέξιμη περιοχή, τις αρμόδιες αρχές της IUCN (Strict Nature Reserves and National Parks) Ι και ΙΙ περιοχές στη διασυνοριακή επιλέξιμη περιοχή του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει:
o Στην Ελλάδα, τις γεωγραφικές ενότητες NUTS III Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρεβέζης, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
o Στην Αλβανία, τις γεωγραφικές ενότητες NUTS III Αυλώνα, Κορυτσάς, Αργυρόκαστρου και Μπεράτ (Vlorë, Korçë, Gjirokastër & Berat)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: