Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έντονη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων Ανωγείου Πρέβεζας, από την έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής Ζηρού, για την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν.


Το ορεινό Ανώγι της Πρέβεζας, έγινε πανελλήνια γνωστό, γιατί ίσως είναι το μοναδικό χωριό της ελληνικής επικράτειας χωρίς νερό. Ένα καίριο πρόβλημα που τους απασχοληθεί χρόνια, που κάθε χρόνο εντείνεται και τους καλοκαιρινούς μήνες επιτείνεται  και κορυφώνεται.


Οι Ανωγειάτες πλέον τούτου, αισθάνονται  και αδικημένοι από την αντιμετώπιση τους,  από την Δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού, μιά αντιμετώπιση που όπως λένε οι ίδιοι φτάνει τα όρια της κοροϊδίας.   Μια αντιμετώπιση που τους κάνει να αισθάνοται ως πολίτες  αφρικανικής χώρας.




Πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου αντιμετώπισης τους, από την δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού, είναι η μη προσέλευση την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου για την περιοχή τους, στην προγραμματισμένη συνάντηση, όπου θα συζητούσαν προβλήματα που ''καίνε'' το χωριό τους, εκτός του άμεσου προβλήματος, που για αυτούς καθίσταται ανάγκη, για την υδροδότηση των σπιτιών με την υδροφόρα του Δήμου. 


Περίμεναν λοιπόν στο προγραμματισμένο ραντεβού, καμμιά 20αριά άτομα,  εγκαταλείποντας τις κτηνοτροφικές τους ασχολίες, τον αντιδήμαρχο, αλλά ''καπνός δεν βγήκε'', ο αντιδήμαρχος δεν φάνηκε ποτέ.


Και όπως λένε οι ίδιοι, ο αντιδήμαρχος έχει εξαντλήσει τις υποσχέσεις του για την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης τους και στέρεψε από τα γνωστά επιχειρήματα που ''ηρεμούσαν'' τις αντιδράσεις τους. Τι να τους έλεγε;  Ότι γίνεται η μελέτη;  Αυτό το έχει πει τρείς φορές. Ότι το θέμα τους είναι προς συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Φιλιππιάδα. Και αυτό το είπε και δεν γίνεται πιστευτός. Αλλά και ποδογετημένο ρεπορτάζ  υποσχέσεων στον τοπικό τύπο, τώρα πλέον δεν μπορεί να στηθεί γιατί  και οι ''φίλοι'' δημοσιογράφοι έχουν ''εξαντληθεί'' με τα ρεπορτάζ των υποσχέσων των τοπικών αρχών.

Φαίνεται όπως λένε οι ίδιοι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, παρά την δέσμευση για συνάντηση, προτίμησε να τους ''στήσει'' και να απαλλαγεί από το δύσκολο έργο αντιμετώπισης τους.


Και  τονίζουν ότι φτάνει, πιά με την στάση της δημοτικής αρχής που παίζει με την νοημοσύνη τους και τα νεύρα τους, με κορύφωση το κυριακάτικο ''στήσιμο'' τους. Λένε ότι  ''τέρμα πιά τα  ψέματα κύριοι της δημοτικής αρχής, σας έχουμε καταλάβει''.
Και ότι και αν κάνει η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, δεν τους μειώνουν και δεν πτοούν τον αγώνα και την προσπάθεια τους να αποκτήσουν το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, που τόσο το έχουν ανάγκη. 


''ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ''  καταλήγουν οι κάτοικοι του ορεινού και άνυδρου Ανωγείου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: