Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Travelkiki.com: Αναζητώντας οικονομικές λύσεις για ταξίδια.

Travelkiki.com: Αναζητώντας οικονομικές λύσεις για ταξίδια

Η οικονομική κρίση είναι ένας επιπλέον λόγος προκειμένου ένας καταναλωτής να ψάχνει λίγο παραπάνω για να βρει την πιο συμφέρουσα πρόταση για κάποιο ταξίδι του είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Σε αυτούς απευθύνεται το Travelkiki (www.travelkiki.com), ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον site, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων ανάμεσα στα μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να επιλέξουν την πραγματικά φθηνότερη προσφορά.

To Travelkiki δημιουργήθηκε από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Internet και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ολοένα ενισχυόμενη, διεθνώς, τάση για σύγκριση τιμών σε πραγματικό χρόνο στο online περιβάλλον. Τεχνολογικά υιοθετεί πολύ υψηλά standards, έχοντας "κτισθεί" με βάση τη γνωστή πλατφόρμα Netvolution της εταιρείας Atcom.
Ουσιαστικά, το site ξεκίνησε να λειτουργεί -σε πιλοτική φάση προς το παρόν- πριν από μερικές εβδομάδες και είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το γεγονός ότι η διαφήμιση του είναι περιορισμένη, έχει καταφέρει να προσελκύσει αρκετές χιλιάδες επισκέπτες με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι αρκετά υψηλοί.

Οι δημιουργοί του Travelkiki έχουν ως σημείο εκκίνησης την εκτίμηση ότι, σε μια αγορά στην οποία οι διακυμάνσεις τιμών είναι συνεχείς - και ειδικά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία - ακόμα και το τελευταίο ευρώ είναι σημαντικό για τον κάθε ταξιδιώτη. Έτσι, σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα web site που, μέσα από τη σύγκριση τιμών των online ταξιδιωτικών πρακτορείων, ανακαλύπτει και παρουσιάζει τις φθηνότερες επιλογές πτήσεων για τον προορισμό του, επιτρέποντάς του να εξοικονομεί χρήματα σε κάθε του ταξίδι.

Επιπλέον, το οικονομικό μοντέλο του Τravelkiki δεν συνεπάγεται καμία επιβάρυνση του ταξιδιώτη, αφού η όποια προμήθεια επιβαρύνει το ταξιδιωτικό γραφείο από το οποίο θα γίνει η τελική κράτηση.

Το όνομα του καινούργιου web site είναι εμπνευσμένο από τη λέξη kiki της παραδοσιακής χαβανέζικης γλώσσας, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «γρήγορη, ελεύθερη ροή»... Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του site, αυτός ο συνδυασμός της ταχύτητας, της ελευθερίας και του εξωτικού προορισμού της Χαβάης συμβολίζει την ταξιδιωτική διάθεση και επιθυμία, στην οποία το Travelkiki φιλοδοξεί να δώσει σάρκα και οστά, με γρήγορο, εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Δημήτρης Μαλλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: