Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας από το δήμο Πρέβεζας για το θέμα του ΤΕΙ

Υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας από το δήμο Πρέβεζας για το θέμα του ΤΕΙ

Την τροποποίηση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό έδρας Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Ηγουμενίτσα θα ζητήσει με υπόμνημά του στον αρμόδιο Υπουργό ο Δήμος Πρέβεζας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Πρέβεζας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου υπογραμμίζοντας πως στηρίχθηκε σε μικροπολιτικά συμφέροντα και όχι σε αυστηρά ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια.



IMG 2447

Για εγκληματική αμέλεια του δημάρχου μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» κ. Γιώργος Νίτσας υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μπαΐλης δεν μερίμνησε ποτέ για να συνεδριάσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή για το θέμα του ΤΕΙ, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει από το 2011. «Ο δήμαρχος δεν είχε σχέδιο δράσης για το θέμα του ΤΕΙ παρά το γεγονός ότι είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου! Από 440 θέσεις υποψήφιων νέων φοιτητών θα έχουμε 150 τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αυτή είναι η πολιτική του δημάρχου!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας σημειώνοντας πως μπαίνει ταφόπλακα σε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έγιναν στην περιοχή. Ο κ. Νίτσας επέρριψε τεράστιες πολιτικές ευθύνες στον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, ενώ εξέφρασε φόβους πως σύντομα το ΤΕΙ μπορεί να αποτελέσει παρελθόν για την περιοχή.
Ως ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το ποιος βουλευτής έχει τον πρώτο λόγο χαρακτήρισε το όλο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σπυράκος υπογραμμίζοντας πως η Παιδεία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για μικροσυμφέροντα και δεν δίνεται βάρος στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

IMG 2449

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημόσιος Χώρος» κ. Γιάννης Ρέντζος καταδίκασε την απόφαση του Υπουργείου και υιοθέτησε την πρόταση του δημάρχου υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικά πρόκειται για εμπαιγμό της κυβέρνησης προς την περιφέρειά μας.
Το υπόμνημα που θα κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό αναφέρει: «πρόσφατα εκδόθηκε από το υπουργείο παιδείας προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την ίδρυση σχολής διοίκησης οικονομίας στην Ηγουμενίτσα. Για εμάς η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί τη θεωρούμε άδικη και απαράδεκτη. Γιατί πιστεύουμε πως όποιες αποφάσεις παίρνονται για μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη παιδεία θα πρέπει να παίρνονται με μοναδικά κριτήρια τα ακαδημαϊκά και τα εκπαιδευτικά. Δεν μπορεί το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να αγνοεί ότι στην Πρέβεζα υπηρετούν 17 μόνιμοι καθηγητές ενώ στην Ηγουμενίτσα μόνο δύο. Ότι στην Πρέβεζα βρίσκονται 600 ενεργοί φοιτητές, στην Ηγουμενίτσα 200. Ότι η Πρέβεζα διαθέτει σύγχρονες κτιριακές υποδομές απαραίτητες για την έδρα της σχολής. Ύστερα από τα παραπάνω ζητάμε τη μεταφορά της έδρας της ΣΔΟ στην Πρέβεζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: