Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ανάπλαση Κυανής Ακτής Πρέβεζας. Πότε;

Ανάπλαση Κυανής Ακτής. Πότε; Ποτέ;

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν για το έργο «Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής και Κάστρο Παντοκράτορα», στη γεωγραφική έκταση του οποίου οι πολίτες της Πρέβεζας και οι επισκέπτες βλέπουν μπάζα, χώματα και σκόνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), το έργο αφορά στη Διαμόρφωση χώρων στην «Κυανή Ακτή και Κάστρο Παντοκράτορα» στο Δήμο Πρέβεζας. Στο πλαίσιο του έργου υλοποιούνται επεμβάσεις σε δύο τμήματα του παραλιακού μετώπου. Συνοπτικά οι εργασίες που θα γίνουν είναι: δημιουργία χώρων στάθμευσης, δημιουργία πεζοδρόμων, δημιουργία χώρων ανάπαυσης, κιόσκι- περίπτερο, δρόμος πρόσβασης προς το κάστρο, υπαίθρια καθιστικά και ξύλινα καθίσματα, κηποτεχνικά, πλακοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, ξύλινα καθίσματα, χώρος παιδικής χαράς, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος, ακτόδρομοι, 2 συγκροτήματα αποδυτηρίων, παροχέτευση των ομβρίων.

Το έργο σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Last Year, που λένε και στο... χωριό μας, μιας και οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2012 (διαβάστε: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Κυανής Ακτής). Προβλέπεται οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014.

IMG 9599 copy

Αξίζει να σημειώσουμε πως δικαιούχος φορέας του έργου είναι ο ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Πρέβεζας. Μπορεί όμως να εγγυηθεί κάποιος ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Ή απλώς η περιοχή θα παραμείνει εργοτάξιο;
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.630.000 ευρώ.

Το έργο έχει ήδη καθυστερήσει σε μία περιοχή της πόλης της Πρέβεζας, που εκτός από εξαιρετικά όμορφη, θα μπορούσε να είναι και «ναυαρχίδα» οικονομικής ανάπτυξης. Και τα καλοκαίρια περνούν... Να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί το έργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: