Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

''Nέα Ελλάδα''. Tο νέο κόμμα του Σαμαρά;

Προσκλητήριο ενότητας πέραν της Κεντροδεξιάς απηύθυνε ο πρωθυπουργός και δήλωσε: "Οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες"

"H μάχη για την νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για την χώρα" είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου συνεδρίου της ΝΔ.



Η ΝΔ στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα, έγινε αυτό γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική γι αυτό προχθές απηύθυνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας.

H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε δήλωσε ο πρωθυπουργός. Η Νέα Ελλαδα που χτίζουμε χωράει όλους εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι να κάνεις το άλμα στο αύριο ή να μείνει κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χρωστάνε, οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές.

Συνεχίζοντας είπε ότι κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του ΤΑΡ, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που το παίζουν προοδευτικοί.

Πρόοδος είναι όραμα σχέδιο αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο που να πατά στη γη, εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα σπάμε και αυγά.

Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα, εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν και μαζί σε όλους του πολίτες που νιώθουν την ανάγκη για τη Νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά την σημαία όταν οι άλλοι την καίνε ανέφερε ο πρωθυπουργός.

To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα θα είναι πραγματικότητα.

<span itemprop="name" content="samaras_omilia"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content=""></span> <span itemprop="thumbnail" content=""></span> <span itemprop="width" content="640"></span> <span itemprop="height" content="480"></span> <a href="http://corp.kaltura.com/products/video-platform-features">Video Platform</a> <a href="http://corp.kaltura.com/Products/Features/Video-Management">Video Management</a> <a href="http://corp.kaltura.com/Video-Solutions">Video Solutions</a> <a href="http://corp.kaltura.com/Products/Features/Video-Player">Video Player</a>

Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι ομιλίες των συνέδρων.

"Η κρίση που βιώνουμε οφείλεται σε εσωτερικές διαχρονικές παθογένειες και επιδεινώνεται από το διεθνές περιβάλλον" τόνισε στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο Υπουργός Παιδείας επεσήμανε την παρατεταμένη αστάθεια που υπάρχει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου χαρακτηρίζοντας ως επώδυνες τις δυσκολίες που υπάρχουν. " Είναι προφανές ότι η ΕΕ χρειάζεται ένα νέο πολιτικό όραμα για τον 21ο αιώνα" δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας. Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως πλέον η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Οσον αφορά τα θέματα της Παιδείας ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως ήδη γίνονται σοβαρά βήματα μπροστά παρουσιάζοντας τις βασικές πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί. " Έχουμε βαθιά επίγνωση ότι εργαζόμαστε όχι για την ευημερία των αριθμών , αλλά για την ευημερία των ανθρώπων" δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κρατά " μια χούφτα συνδικαλιστών" όπως είπε χαρακτηριστικά. " Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος " τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη ενός ισχυρού συστήματος. " Η εφαρμογή των πολιτικών που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο" είπε καλώντας όσους υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις να συνταχθούν με την κυβέρνηση.

Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου" δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα. " Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος" , δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως οι υπερβάσεις , η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα. Ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως η συσπείρωση γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά είναι αναγκαία καθώς εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει μέσα από θυσίες. " Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες για τις θυσίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια" τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη της συνέχισης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

"Είναι η ώρα που η ΝΔ αφήνει και πάλι την υπογραφή της σε μια ιστορία διάσωσης και ανόρθωσης της πατρίδας, ιστορία μετάβασης από τη χρεοκοπία στην ανάπτυξη" τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τονίζοντας πως η διαφορά με τα όσα βίωνε η χώρα πριν ένα χρόνο είναι τεράστια.

" Τώρα εστιάζουμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας" δήλωσε παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το επόμενο διάστημα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

" Ανοίξαμε την περπατησιά μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα, απόφασή μας η χώρα να σταματήσει να εξαρτάται από μνημόνιο" τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει η προσαρμογή της ΝΔ στις ανάγκες της κοινωνίας και στα κελεύσματα των νέων καιρών.

" Η κυβέρνηση δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ, όλοι ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, όλοι γνωρίζουμε τις λάθος πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση" τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου κρατώντας αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Καράογλου υπερασπίστηκε όμως την απόφαση για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως "δεν είχαμε το δικαίωμα να λιποτακτήσουμε και να απογοητεύσουμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που περιμένουν να βάλουμε τη χώρα σε μια σειρά". Ο κ. Καράογλου τόνισε πως η κυβέρνηση δεν χαϊδεύει αυτιά και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συντεχνίες με τα αποτελέσματα της πολιτικής των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων να είναι ήδη ορατά. " Πλέον μπαίνουμε στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων και αυτό πιστώνεται στη δική μας παράταξη" δήλωσε ο κ. Καράογλου τονίζοντας πως η ΝΔ επιλέγει την πολιτική ατζέντα της επόμενης δεκαετίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο της ΝΔ γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

H κρίση έχει ονοματεπώνυμο και είναι η νοοτροπία του 1980 η οποία όμως τώρα έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι η ευθύνη της ΝΔ είναι ότι έχασε τη μάζη των ευθυνών.

Για να βγούμε από την κρίση χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις που όμως εμποδίζονται από την μεγάλη γραφειοκρατία και από την εύκολη προσφυγή στην δικαιοσύνη ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και στο Σύνταγμα για να περάσουμε από την τρίτη στην τέταρτη ελληνική δημοκρατία. Αυτό μπορεί να γίνει με δημοψήφισμα και με ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος και τελικά με προσφυγή σε εκλογές. Πρότεινε δε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ασυμβίβαστο υπουργού βουλευτή, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Κλείνοντας ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα μεταπολίτευση, μία νέα αρχή.

Με την ομιλία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: