Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μικρό και ευέλικτο Σαμαρικό κυβερνητικό σχήμα.

Μήνυμα για επικείμενο ανασχηματισμό έστειλε ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου με την απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά, να συσταθούν έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, που μέχρι σήμερα δεν προβλέπονταν.
Η κίνηση του κ. Σαμαρά συνιστά για τους γνωρίζοντες τις συζητήσεις στα ενδότερα της τρικομματικής κυβέρνησης, μια σαφή ένδειξη ότι ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές στην κυβέρνηση έρχεται όλο και πιο κοντά.
Με την απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας- Θράκης, ενώ δημιουργείται και μια ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν να ακυρώσουν τη συζήτηση, που όμως εκ των πραγμάτων και λόγω της κίνησης φούντωσε και πάλι, και έλεγαν ότι η δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών, δεν συνδέεται με τις όποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και με το χρόνο που θα γίνουν αυτές.....

Σχόλιο:
Το ότι η δημόσια διοίκηση είναι ξεχαρβαλωμένη είναι γνωστό, έτσι ώστε οι προεκλογικές εξαγγελίες για ευέλικτα σχήματα αξίζουν μόνο το μελάνι στα προεκλογικά φυλλάδια. 

Θα περάσουν πολλά χρόνια, ώσπου να φτάσουμε στο επίπεδο άλλων χωρών, ακόμη και στην Κύπρο, να αλλάζει μόνο ο υπουργός και η υπόλοιπη διοίκηση να μένει ως έχει και φυσικά να παραμένει αποτελεσματική.

Και φυσικά όχι από αυτή την κυβέρνηση που στις μεταρρυθμίσεις στο μιλητό παίρνει άριστα, αλλά στην πράξη δεν μπορεί ούτε το ωράριο των καταστημάτων να ρυθμίσει.

Και άντε όλα τα άλλα, ο αναπληρωτής στο ΥΜΑΘ με τι θα ασχολείται; Θα βοηθάει έναν τεμπέλη;

Και τον Φαήλο, τον Κρανιδιώτη, τον έμπιστο σου, για ποιό υπουργείο τον προορίζεις πρωθυπουργάρα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: