Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Απάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε δημοσίευμα της ''Γνώμη Άρτας''.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

          Αριθ. πρωτ.                                                                             Αθήνα 29-4-2013

Προς
Τον Διευθυντή της Εφημερίδας «Γνώμη» Άρτας
Κύριο Κώστα Γκέτση 

Κύριε Διευθυντά ,
Κατάπληξη μας προκάλεσε το δημοσίευμά σας «Η συνέντευξη για το πράσινο Χωριό και η παρέμβαση του Χρήστου Χασιάκου»,
Ειλικρινά λυπούμαστε που ενώ ήσασταν απών από την συνέντευξη, μετατραπήκατε σε ιμάντα μεταφοράς κάποιων, χωρίς ως οφείλατε να διασταυρώσετε  τις πληροφορίες σας με αποτέλεσμα να παρασυρθείτε σε δημοσιογραφικό ατόπημα και να προβείτε σε άδικους, αυθαίρετους, αναληθείς και επιπόλαιους χαρακτηρισμούς της οργάνωσής μας που πόρρω απέχουν της πραγματικότητας.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι :
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ενήργησε ούτε αυτοβούλως, ούτε μόνη της, ενήργησε κατόπιν παρακλήσεως θεσμικών αυτοδιοικητικών παραγόντων της γενέτειρας και μάλιστα της υποδείχθηκε να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία (συνέντευξη τύπου με συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων) που είχε ακολουθήσει και για το τρίτο υδροηλεκτρικό φράγμα Αράχθου, και κατόπιν αυτού ενεργοποίησε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία της περιοχής Κεντρικών Τζουμέρκων).

Προηγήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Πανηπειρωτικής που πήρε την πρωτοβουλία υλοποίησης, εκδόθηκε δελτίο τύπου, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε πρό της δημοσιοποιήσεώς του και από την Περιφέρεια Ηπείρου και από τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων, και ακολούθως προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη που δυσανασχετούσε και διαμαρτύρονταν για την εκπαραθύρωση της νομικής και ηθικής τάξης από όλους τους ενδιάμεσους εμπλεκόμενους φορείς του ΥΠΕΚΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και εκπρόσωπο του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους που είναι άγνωστοι σε μας , όχι  μόνο δεν προσήλθαν στην συνέντευξη, αλλά  ούτε κάν  ειδοποίησαν την Πανηπειρωτική περί του κωλύματός τους. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής κατά την διάρκεια της συνέντευξης και συνεπώς τελούσε σε γνώση όλων των παρισταμένων οι οποίοι σας απέκρυψαν την αλήθεια και σας εξέθεσαν.

Πέραν όμως των ανωτέρω η συνέντευξη παραχωρήθηκε, δημοσιοποιήθηκε το θέμα και σε μέσα των Αθηνών και σε τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα (συνέντευξη Προέδρου Π.Σ.Ε. στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στον Άρτα TV, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινη Γραμμή), το δε δελτίο τύπου που εγκρίθηκε από όλους τους παριστάμενους και  εκδόθηκε μετά τη συνέντευξη  κατατέθηκε  από την Βουλευτή Άρτας Κα Όλγα Γεροβασίλη ως αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τίποτα βεβιασμένο δεν έκανε η Πανηπειρωτική, ούτε και επιπόλαιο, και φαντάζομαι θα συμφωνείτε και εσείς πως παρά το ότι έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα , λόγω ακριβώς της αποκλίνουσας από την αρχική προκήρυξη διαδικασίας και συνακόλουθα εκπαραθύρωσης της νομικής και ηθικής τάξης, αλλά και των άμεσων, έντονων και συνεχών διαμαρτυριών του Περιφερειάρχη Ηπείρου Κου Καχριμάνη προς όλες τις κατευθύνσεις δεν έχει αποπερατωθεί η αξιολόγηση και βαθμολόγηση για το Αθαμάνιο.

Με αυτό το δεδομένο  ζητούμε τα αυτονόητα, δηλ. την τήρηση της νομιμότητας, την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την εκπαραθύρωση του παραγοντισμού, έτσι ώστε να ισχύσουν οι όροι της αρχικής προκήρυξης  και αν είμαστε όλοι ενωμένοι, (φορείς της γενέτειρας, φορείς της Αποδημίας, τύπος ) όπως επιβάλλουν τα δεδομένα της πραγματικότητας, θα έχουμε και θετικά αποτελέσματα. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                                   Γιώργος Αρ. Δόσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: