Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Εγκανιάστηκε το Μαρακανά «τσέπης» των 100.000 θεατών εν όψει του Μουντιάλ 201


Εγκανιάστηκε το Μαρακανά «τσέπης» εν όψει του Μουντιάλ 2014
Το θρυλικό γήπεδο Μαρακανά, στο οποίο θα διεξαχθεί του χρόνου ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για έναν αγώνα επίδειξης, αν και οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και όταν θα αποπερατωθούν θα εμφανίσουν ένα στάδιο κατά πολύ μικρότερο από εκείνο που έμεινε στην ιστορία φιλοξενώντας εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.


Προς το παρόν λειτουργούν μόνο δύο είσοδοι, κάποιες θέσεις δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, ενώ ο χώρος γύρω από το γήπεδο θυμίζει εργοτάξιο, αφού τα εγκαίνια έγιναν μόλις χθες, με αγώνα επίδειξης ανάμεσα σε ομάδες των οποίων ηγούντο οι παλαίμαχοι διεθνείς επιθετικοί Ρονάλντο και Μπεμπέτο.


Το Μαρακανά είναι το τέταρτο από τα 12 γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που ανοίγει τις πύλες του, αν και δεν ήταν έτοιμο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έληξε η σχετική προθεσμία που είχε θέσει η FIFA, ενώ τον Ιούνιο θα φιλοξενήσει και συναντήσεις του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

«Η Βραζιλία θα δώσει ένα μεγάλο μάθημα στον κόσμο και σε αυτούς που δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατόν να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών» δήλωσε στο ημίχρονο του αγώνα ο Ρονάλντο, ο οποίος είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

«Άλλο ένα στάδιο έχει παραδοθεί. Ο αγωνιστικός χώρος είναι εντυπωσιακός, οι κερκίδες όμορφες, όπως και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις. Όλα είναι πραγματικά καλά», πρόσθεσε.

Στα εγκαίνια παρέστη η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ μαζί με τον υπουργό Αθλητισμού, Άλντο Ρεμπέλο, αλλά αποχώρησε πριν από το ημίχρονο.

Το Μαρακανά είχε κατασκευαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950. Εσωτερικά, έχει μετατραπεί από διώροφο σε ενός ορόφου για να προσφέρει καλύτερη θέαση, ενώ η χωρητικότητά του μειώθηκε στις 78.000 θέσεις, αν και στον αγώνα που κρίθηκε ο τίτλος στο Μουντιάλ του 1950 (Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2), εκτιμάται ότι παραβρέθηκαν 200.000 θεατές!

Δείτε το βίντεο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: