Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, την πρώτη δεξαμενή για τις απολύσεις υπαλλήλων αποτελεί ο κατάλογος που έχει καταρτίσει η Κυβέρνηση με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων. Η Τρόικα ζητά 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Ανάμεσα στα 252 αυτά ΝΠΙΔ βρίσκεται και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», τα νομικά αυτά πρόσωπα του δημόσιου τομέα διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης και πιθανότατα την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως εξαγορά πλασματικών συντάξιμων χρόνων με ευνοϊκούς όρους.
Από τους δημόσιους αυτούς οργανισμούς έχουν ήδη ζητηθεί και παραληφθεί, μέσω των διοικήσεών τους, τα πλήρη στοιχεία της «ταυτότητάς» τους, ώστε να αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων με βάση μελέτες σκοπιμότητας και δημόσιου συμφέροντος. Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η επιτροπή θα αποφανθεί σε ποια από αυτά θα τεθεί λουκέτο, ποια θα συγχωνευθούν και ποια θα παραμείνουν.

Στο μεταξύ, υπάρχουν και άλλοι φορείς στην Ήπειρο που βρίσκονται στη λίστα των 252.
Αυτοί είναι:
Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων του Δήμου Ιωαννιτών
Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση δήμου Αρταίων
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων
Νέα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλιατών
Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σουλίου
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαγορίου
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Δείτε τις λίστες με τα 252 ΝΠΙΔ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: