Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ντοκιμαντέρ με περιβαλλοντικές ευαισθησίες από το δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου Φαναρίου του Δήμου Πάργας.

Ντοκιμαντέρ με περιβαλλοντικές ευαισθησίες από το δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου

Στις προστατευόμενες περιοχές που βρίσκεται κοντά στο δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου μας ταξιδεύουν οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου με ένα ντοκιμαντέρ η παραγωγή του οποίου έγινε από το τμήμα ευαισθητοποίησης πολιτών του Φορέα διαχείρισης στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την πολιτιστική και οικολογική αξία της περιοχής.

Οι μαθητές σε συνεργασία τους υπεύθυνους του φορέα, την δασκάλα τους Δήμα Γιαννούλα και τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Ζήση προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ οι μαθητές μας ενημερώνουν για τον Αχέροντα, την Αμμουδιά, το Νεκρομαντείο περιοχές που περιλαμβάνονται αξιόλογοι οικότοποι, όπου ενδιαιτούν πολλά σπάνια ή απειλούμενα είδη ζώων και φυτών με σημαντικό βιογεωγραφικό ενδιαφέρον.



Ο ποταμός Αχέροντας εκβάλλει στην Αμμουδιά μία περιοχή με ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως ελώδεις εκτάσεις, όρμους με αμμοθινικούς σχηματισμούς, υπέροχα παράκτια οικοσυστήματα με απότομους βραχώδεις σχηματισμούς σκεπασμένους με πευκοδάση, που προσδίδουν σε αυτή ένα ιδιαίτερης βιολογικής και αισθητικής αξίας τοπίο.


Με το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Μεσσοποτάμου καταφέρνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο να μας μεταφέρουν στο μαγικό κόσμο του Αχέροντα στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για την προστασία του.

Δείτε και απολαύστε το ντοκιμαντέρ




Δεν υπάρχουν σχόλια: