Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου.


Την στήριξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, με βασικές κατευθύνσεις τη διατήρηση της διοικητικής του αυτονομίας, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, την ενίσχυση με προσωπικό, την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την προώθηση της κατασκευής νέου.

Στις ενέργειες που έχουν γίνει, από πλευράς της Περιφέρειας, για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και στις προσπάθειες ενίσχυσης του χώρου της Υγείας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. 

«Στο ΕΣΠΑ, τον πολιτισμό και την Υγεία λάμβανε αποφάσεις η κεντρική εξουσία και τις έστελνε τυπικά εδώ. Πώς να πεις μετά ότι αυτές τις αποφάσεις τις απεντάσεις;. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όλον τον σχεδιασμό τον κάνει το Υπουργείο. Από κουβέντες χόρτασε αυτή η χώρα. Τώρα χρειάζεται αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ένα, ότι εμείς στηρίζουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως να ενισχυθεί ο άξονας Άρτα - Πρέβεζα. Είμαστε σε μια κοινωνία που 'τα πάντα ρει'. Όλων μας η άποψη συγκλίνει πως πρέπει να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή και την Π.Ε. τον τελευταίο ένα χρόνο με τους φορείς του Νοσοκομείου Πρέβεζας για την επίλυση των προβλημάτων. Μετέφερε μάλιστα διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε το αίτημα για τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας. «Είναι το όραμά μας, αλλά το όραμά μας δεν βγαίνει έτσι όπως το ονειρευτήκαμε. Είναι απαραίτητο. Και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν ενάμιση χρόνο για αυτό. Πρόκειται να αποτελέσει το Νοσοκομείο της Δυτικής Ακτής. Ένα νοσοκομείο σύγχρονο».
Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας μετέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δαρδαμάνης, οι Πρόεδροι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ηπείρου, των Εργαζομένων, του Ιατρικού Συλλόγου ενώ τοποθετήθηκαν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: