Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συμπλοκή στο Σαϊτάν Παζάρ στη Πρέβεζα. Καταγγελίες για περιστατικό ρατσιστικής βίας.

Συμπλοκή στο Σαϊτάν Παζάρ - Καταγγελίες για περιστατικό ρατσιστικής βίας

Περίοικοι και περαστικοί αναστατώθηκαν από τη φασαρία στο Σαϊτάν Παζάρ, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης. Εντός καφενείου, παρέα ημεδαπών, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων θαμώνων του καταστήματος, επιτέθηκε ξαφνικά για άγνωστη αιτία σε παρέα δύο αλλοδαπών, πακιστανικής καταγωγής, που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή εντός του καφενείου, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διήρκησε περί τα 10 λεπτά. Άλλη παρέα θαμώνων μπήκε στο μεταξύ στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκομένους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν έξω από το καφενείο, με την αποχώρηση των εμπλεκομένων, ένας από αυτούς ήταν εκτός εαυτού και δοκίμασε να επιτεθεί σε άλλους αλλοδαπούς που βρέθηκαν κοντά στο σημείο.

Τα άτομα πακιστανικής καταγωγής, συνοδεία αλληλέγγυων ατόμων, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, για να προβούν στην καταγγελία του περιστατικού, δηλώνοντας πως τους επιτέθηκαν αναίτια και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία.

Στο μεταξύ, μετά την καταγγελία, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τους δύο ημεδαπούς που συμμετείχαν στη συμπλοκή και τους προσήγαγαν στο Τμήμα για τα περαιτέρω. Υποβλήθηκαν μηνύσεις, ενώ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα έσπευσαν και 15-20 πολίτες αλληλέγγυοι στους μετανάστες.

Στον αξιωματικό υπηρεσίας καταγγέλθηκε πως πρόκειται για περιστατικό ρατσιστικής βίας, ενώ το ίδιο κατήγγειλαν και αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν καταθέσεις, με την Αστυνομία να διερευνά την υπόθεση. "Πηγές" της Αστυνομίας κάνουν λόγο για μια απλή συμπλοκή. Όπως και να έχει το περιστατικό καταγράφηκε και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης, πολίτης κατήγγειλε επώνυμα, πως τηλεφώνησε αρχικά στο Α.Τ. Πρέβεζας για να καταγγείλει το περιστατικό, ενημερώθηκε πως πρέπει να μεταβεί στο Τμήμα για τη διαδικασία και παραπέμφθηκε στη συνέχεια στον τηλεφωνικό αριθμό που αντιστοιχεί στην γραμμή για την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, όπου απάντησε αστυνομικός που είχε υπηρεσία στα κρατητήρια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και κατά συνέπεια υπήρξε καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: