Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας υποδέχεται την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 25 και 26 Απριλίου 2013.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας υποδέχεται την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 25 και 26 Απριλίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Η Όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα 70 σχολεία που έχουν επιλεγεί ανά την επικράτεια.

Η υλοποίηση του Προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013).
Οι μαθητές του 6ου σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δυο μέρες που διαρκεί το πρόγραμμα θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλ-λης».

Το πρώτο μέρος του προγράμματος ξεκίνησε πριν η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φτάσει στο σχολείο, αφού οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Με την άφιξη των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της ΕΛΣ την 1η μέρα στο χώρο του σχολείου, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο έχουν την εξοικοίωσή τους με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Στα εργαστήρια θα συμμετέχει η Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές και η μέρα θα ολοκληρωθεί με τη μουσική πρόβα για το φινάλε του έργου στην οποία θα συμμετέχει η χορωδία του σχολείου.
Τη 2η μέρα τα εργαστήρια θα συνεχιστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγέρ και βοηθό σκηνοθέτη. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί παράσταση με συμμετοχή των παιδιών στη χορωδία και κοινό τους συμμαθητές τους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: