Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας από την ΕΦΕ Πρέβεζας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας από την ΕΦΕ Πρέβεζας

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία - παράρτημα Πρέβεζας, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας, το Σάββατο 20 Απρίλη 2013, στις 5:00 το απόγευμα στην οικία Αθανασιάδη.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο κ. Αντώνης Ζήβας, διδάσκων στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εισαγωγή για τη φωτογραφία, αλλά και να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική από τον ομιλητή (portfolio review).


Τον κ. Ζήβα συνοδεύει ο γνωστός αμερικανός φωτογράφος, Vernon Cheek, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστήμιου Purdue, για να εμπλουτίσει με τις γνώσεις του τη συζήτηση και να συμμετέχει στην κριτική. Η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ΕΦΕ Πρέβεζας, όσο και για την πόλη της Πρέβεζας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη της ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΟΙ συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους 10 φωτογραφίες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την κριτική του ομιλητή για τις επιλογές τους. Μέσα από την κριτική και το διάλογο που θα ακολουθήσει, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την τεχνική, αλλά κυρίως την αισθητική ματιά τους στη φωτογραφία.
Όσοι δεν επιθυμούν να θέσουν τις φωτογραφίες τους σε «κρίση» μπορούν απλά να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.
Στους συμμετέχοντες στο portfolio review θα δοθεί βεβαίωση.

Αντώνης Ζήβας - σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Ο Αντώνης Ζήβας γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Ζάκυνθο. Αρχιτέκτονας (ΕΜΠ) με ειδίκευση στον τομέα της προστασίας των αρχιτεκτονικών μνημείων (Ρώμη 1) και φωτογράφος (ΗΠΑ-Purdue Un.), εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας και στους δυο τομείς από την δεκαετία του 1980. Από το 2004 διδάσκει φωτογραφία στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει ζητήματα ανάλυσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των ιστορικών μνημείων, όπως και εξέλιξης της ιστορίας και θεωρίας της φωτογραφίας. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα και στην Ρώμη.

Vernon Cheek - cv
Ο Vernon Cheek γεννήθηκε στο Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια και μεγάλωσε στο Σικάγο και το Μίσιγκαν, όπου άρχισε να φωτογραφίζει ως παιδί. Ως φοιτητής σπούδασε καλές τέχνες στο Κολέγιο Albion, Μίτσιγκαν, και αργότερα πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Pomona College, στην Καλιφόρνια. Αφού υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας, o Vernon Cheek εισήλθε σ ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Alfred University στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έπειτα από ένα σεμινάριο φωτογραφίας στο Alfred, ο Vernon Cheek θα μετατοπίσει το κέντρο βάρους του και μεταφέρεται στο Institute of Design, όπου σπουδάζει με δασκάλους φωτογραφίας όπως ο Harry Callahan και ο Aaron Siskind. Το 1962 ιδρύει το τμήμα φωτογραφίας στο Purdue University, όπου διδάσκει για τα επόμενα σαράντα χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: