Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Βραδυφλεγής βόμβα η απόφαση του Eurogroup. Πολιτική αστάθεια και βίαιη "λύση" του Κυπριακού!

i-apofasi-toy-eurogroup-vradyflegis-vomva-gia-tin-politiki-statherotita-tis-kuproy

Η απόφαση - σοκ του Eurogroup της Παρασκευής για επιβολή ενός φόρου που περισσότερο παραπέμπει σε... ένοπλη ληστεία θα μπορούσε δυνητικά να μετατραπεί σε μία βραδυφλεγή βόμβα για πολιτική σταθερότητα στην Κύπρο.


Ένα μέτρο που εφαρμόστηκε με τη μέθοδο του «ηλεκτροσόκ», στην πιο «κατάλληλη» στιγμή για να πιάσουν τους καταθέτες κυριολεκτικά στον ύπνο. Η απόφαση ανακοινώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μόλις να αρχίζει.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν τα ΑΤΜ στάθηκαν η αιτία να πέσει το σύστημα, και όταν επανήλθε το μέτρο ήταν ήδη σε εφαρμογή, δίχως καν να εγκριθεί ή ακόμα ακόμα να συζητηθεί στην βουλή, αλλά και στα όργανα των κομμάτων.

Για τα μάτια του κόσμου, η πραξικοπηματική αυτή απόφαση θα επικυρωθεί και τυπικά κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο από το κοινοβούλιο...

Η Τρίτη αναμένεται να είναι μία κρίσιμη ημέρα, αφού παρά το γεγονός ότι το «χαράτσι» θα είναι σε ισχύ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι είναι τουλάχιστον εξαγριωμένοι εάν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις, όπως αυτή αυτή με τον αγανακτισμένο πολίτη ο οποίος πήγε με... εκσκαφέα σε ένα ΑΤΜ για να σηκώσει τις καταθέσεις του.

Το περίφημο Bank Run ή αλλιώς «τραπεζικός πανικός» βρίσκεται πολύ κοντά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι πολίτες εξαγριώθηκαν και ο πρόεδρος της Κύπρου καλείται να πείσει τα κόμματα και το λαό του για το ορθό της απόφασής του Eurogroup.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο τριήμερο προμηνύεται «καυτό», οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν και σιγά - σιγά θα αρχίσουν να πέφτουν όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι.

Μία πρωτοφανής απόπειρα ληστείας βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι αμφίβολο εάν οι πολίτες θα δεχθούν να τους «ψαλιδίσουν» τις καταθέσεις για μία «διάσωση» που πιθανότερο είναι να βυθίσει τη χώρα στην άβυσσο της ύφεσης και της λιτότητας, παρά να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της Κύπρου...

Από τον Παναγιώτη Βελισσάρη-Λυμπερίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: