Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (10)

Χωρίς εκπλήξεις και πολλές ανατροπές, τα ετήσια βραβεία World Travel Awards για το 2012, απέδωσαν τα εύσημα στα καλύτερα ξενοδοχεία-καταλύματα, ταξιδιωτικούς προορισμούς, αερογραμμές, τοπικές κουζίνες κ.ά.

Από την φθηνότερη αεροπορική εταιρία, μέχρι το καλύτερο οικογενειακό κατάλυμα και από το ιδανικό μέρος για καταδύσεις, μέχρι την καλύτερη εθνική κουζίνα, τα βραβεία World Travel Awards ( www.worldtravelawards.com ) για το 2012, έδωσαν το στίγμα τους, αιτιολόγησαν τις συγκεκριμένες επιλογές και άφησαν πλέον στην ευχέρεια και την κρίση του κοινού τα υπόλοιπα…
Τα διεθνή βραβεία Travel Awards, απονέμονται κάθε χρόνο και αποτελούν έναν καλό σύμβουλο- οδηγό για το ταξίδι μας, αναψυχής ή επαγγελματικό

  • Καλύτερο Αεροδρόμιο: Changi Σιγκαπούρη

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (1)

Μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι σε αεροδρόμια με κάπως ψυχρούς και αυστηρούς χώρους, με βαρετές αίθουσες αναμονής, αλλά το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ( www.changiairport.com ), ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα. Κήποι, χώροι αναψυχής, πισίνα και εγκαταστάσεις spa, αλλά και καταστήματα για τα ψώνια σας, προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, φιγουράρει συχνά στις λίστες με τα καλύτερα αεροδρόμια ανά τον κόσμο και όχι άδικα, καθώς η παραμονή στον συγκεκριμένο χώρο αποτελεί πραγματική απόλαυση, με τόσες παροχές και ανέσεις.

  • Καλύτερος προορισμός για μήνα του μέλιτος: Μαυρίκιoς


Η αναμέτρηση ήταν δύσκολη! Σεϋχέλλες, Μαλδίβες, νησιωτικά συμπλέγματα στην Αυστραλία, ήταν οι κύριοι αντίπαλοι κι όμως το τροπικό νησί του Μαυρίκιου, κέρδισε επάξια τον τίτλο του ιδανικότερου προορισμού για μήνα του μέλιτος. Βοήθησαν σε αυτό και τα καλά οργανωμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που μπορεί κανείς να βρει εκεί, αλλά κυρίως και πάλι η εναλλαγή του τοπίου, η εκπληκτική θάλασσα και η φύση. Ένας προορισμός για όλα τα γούστα!
  • Καλύτερος νησιωτικός προορισμός: Μαλδίβες

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (7)

Για πολλούς θεωρείται ο πλέον εξωτικός προορισμός του κόσμου. Σίγουρα όμως οι Μαλδίβες ( www.visitmaldives.com/en ) είναι επισκέψιμες από τουρίστες με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνός προορισμός. Σε αυτές τις ατόλες του Ινδικού Ωκεανού, θα συναντήσετε όχι μόνο ατέλειωτες παραλίες, αλλά και φυσικά τοπία που θα σας μαγέψουν.

  • Καλύτερη αεροπορική εταιρία: Etihad


Φιλικό προσωπικό, χαμηλές τιμές εισιτηρίων και συχνά δρομολόγια, είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία. Αν ετοιμάζεστε για πολύωρο μακρινό ταξίδι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad ( www.etihadairways.com ), είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς θα κάνετε και μια ενδιάμεση στάση στο Abu Dhabi.

  • Καλύτερο νέο τουριστικό θέρετρο: Conrad Algarve, Πορτογαλία

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (2)

Μπορεί να άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, αλλά το ξενοδοχείο Conrad Algarve ( www.conradalgarve.com ) ήδη κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις. Σε προνομιακή θέση, περιβαλλόμενο από το Εθνικό Πάρκο Ria Formosa και με πισίνα και με απαράμιλλη θέα, σίγουρα αποτελεί ιδανικό μέρος για χαλάρωση και άνετες διακοπές. Όσο για την κουζίνα του, εδώ θα δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά της ώρας.

  • Καλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους: Easy jet


Οι low budget αεροπορικές εταιρίες, μπορεί να μην εμπνέουν και την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, όμως η Easyjet, έχει αποκτήσει καλή φήμη και η εμπειρία του αεροπορικού σας ταξιδιού θα είναι εγγυημένα καλή, παρά τις αντίθετες προσδοκίες λόγω χαμηλού κόστους.

  • Καλύτερος προορισμός για καταδύσεις: Νησιά Cayman

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (3)

Μερικοί από τους πιο φημισμένους υφάλους στον κόσμο, βρίσκονται στα νησιά Cayman ( www.cita.ky ). Τα διάφανα σχεδόν κρυστάλλινα νερά, κάνουν τα νησιά Cayman, ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν μια βουτιά στα… βαθιά. Το σημαντικό είναι ότι εδώ θα βρείτε όλον τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, που κάνει ευκολότερες και ασφαλέστερες τις καταδύσεις ακόμη και για τους αρχάριους.

  • Καλύτερη οικονομική θέση σε αεροπλάνα: Lufthansa


Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα ταξίδια ακριβά και η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία της Lufthansa, κέρδισε επάξια το βραβείο για τις ανέσεις που προσφέρει στους επιβάτες της στην οικονομική θέση.

  • Καλύτερος προορισμός: Ινδία

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (5)

Σίγουρα κάποιοι θα δουν υποτιμητικά ή και με καχυποψία τη συγκεκριμένη επιλογή, μιας και ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί. Η Ινδία ( http://tourism.gov.in ) όμως είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες, σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο. Προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τουριστών, με τη διάνοιξη νέων υπερσύγχρονων δρόμων, αλλά και με νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προσφέρουν άνεση στη διαμονή σας. Φυσικά δε λείπουν και τα αξιοθέατα, τα μνημεία, οι παραδοσιακές γιορτές, οι φυσικές τοποθεσίες με ιδιαίτερη ομορφιά, που δικαιολογούν ακόμη περισσότερο τον τίτλο της.

  • Καλύτερο Ξενοδοχείο και καταλύματα: W Hotel, Ντόχα, Κατάρ


Η έμφαση στο συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα ( www.whoteldoha.com ), δεν δίνεται τόσο στη διοργάνωση γιορτών ή πάρτυ, όσο στο φαγητό. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, η πολυτέλειά του αλλά και τα μικρά διαμερίσματα-κατοικίες, για την μεγαλύτερη άνεση των παραθεριστών, είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά του. Αν επιλέξετε κάποιο από τα διαμερίσματα θα εντυπωσιαστείτε από την επίπλωσή του, τη διακόσμηση, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του κόκκινου, αλλά και από την απαράμιλλη θέα προς τη θάλασσα.

  • Καλύτερο ρομαντικό θέρετρο: Baros Maldives, Μαλδίβες

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (9)

Στις Μαλδίβες είναι συνηθισμένο να συναντά κάποιος ρομαντικά καταλύματα, οπότε το να ξεχωρίσουμε κάποιο είναι δύσκολη υπόθεση. Η ιδιαιτερότητα του Baros Maldives ( www.baros.com
), είναι ότι πρόκειται για ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα φιλόξενο θέρετρο, με δική του ιδιωτική ακτή, που προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο του ινδικού ωκεανού.

  • Καλύτερη εταιρική φίρμα ξενοδοχείων: Intercontinental


Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος ξενοδοχειακός προορισμός για χαλάρωση, μετά από ολοήμερες συσκέψεις και ατελείωτα επαγγελματικά ραντεβού. Όσοι το επιλέγουν, μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τις ανέσεις του (ευρύχωρα δωμάτια και λουτρά) και την ηρεμία που προσφέρει. Πρόσφατα άνοιξε ξενοδοχείο Intercontinental, στο Westminster του Λονδίνου, ωστόσο στις μεγαλύτερες πόλεις και εμπορικά κέντρα του κόσμου, σίγουρα θα βρείτε κάποιο για να εξασφαλίστε τη διαμονή σας.

  • Καλύτερο θεματικό πάρκο: Universal Orlando, Φλόριντα

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (8)

Εκτός ίσως από την πολυδιαφημισμένη Disneyland, το «Universal Orlando» ( www.universalorlando.com ), είναι το πιο φημισμένο θεματικό πάρκο. Με την προϋπόθεση ότι η Φλόριντα δεν έχει χτυπηθεί από κάποιον από τους τυφώνες και ο καιρός ευνοεί, μπορείτε να ζήσετε μαγικές παραμυθένιες εμπειρίες εκεί, με περιηγήσεις στο Κάστρο του Χάρρυ Πότερ, να ανεβάσετε την αδρεναλίνη στα ύψη με τα δαιδαλώδη roller coaster ή να… αναμετρηθείτε με ήρωες όπως ο Spideman, ο Shrek κ.ά.

  • Καλύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο: Jebel Ali Golf, Ντουμπάι

Με γήπεδο γκολφ, πισίνα, εγκαταστάσεις spa, παιδικό ζωολογικό κήπο και πολλές επιλογές ως προς το φαγητό, το Jebel Ali Golf ( www.jaresortshotels.com ), είναι σίγουρα ο ιδανικός τόπος διαμονής για όλη την οικογένεια.
  • Καλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο: «Ice Hotel» στην Σουηδία

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (4)

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ψυχρό κλίμα και λευκό τοπίο. Στο «Ice Hotel» της Σουηδίας ( www.icehotel.com ), συναντώνται τα άκρα. Φανταστείτε να κοιμάστε μέσα σε γούνες από ταράνδους και να προσπαθείτε να ζεσταθείτε, με ροφήματα που κυριολεκτικά καίνε τον ουρανίσκο. Στο «Ice Hotel» μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του λευκού ψύχους και των απαγορευμένων θερμοκρασιών. Το παγωμένο ξενοδοχείο της Σουηδίας, είναι το μεγαλύτερο στο είδος του και είναι φτιαγμένο με νερό από τον ποταμό Torne. Αν είστε τολμηροί, επιλέξτε το για μια διαφορετική διανυκτέρευση.

  • Καλύτερος γαστρονομικός προορισμός: Περού


Πλούσια και με μεγάλη ποικιλία, η περουβιανή κουζίνα, προσφέρει συν τοις άλλοις στους τουρίστες, μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας! Δοκιμάστε τα περίφημα ψητά κρέατα, την παραδοσιακή συνταγή με ψάρι, ceviche και γεμιστές πατάτες και θα διαπιστώσετε ότι επάξια αποδόθηκε η συγκεκριμένη διάκριση στο Περού.

  • Καλύτερος ρομαντικός προορισμός: Τζαμάικα

Τα βραβεία World Travel Awards για τη χρονιά που πέρασε (6)

Ο ρομαντισμός είναι σίγουρα κάτι υποκειμενικό! Υπάρχουν όμως και σημεία που όλοι συγκλίνουν και συμφωνούν. Κάπως έτσι, δύσκολα κάποιος θα διαφωνήσει ότι δεν είναι έντονα ρομαντική μια βόλτα στο Rick’s Café στη Τζαμάικα, με θέα στον ωκεανό. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις παραλίες Montego και Negril. Βέβαια για να μην το μετανιώσετε και χαθεί κάθε ίχνος ρομαντισμού, να γνωρίζετε από πριν ότι η Τζαμάικα δεν είναι ένας και τόσο φθηνός προορισμός, οπότε την επιλέγουμε μόνο για πολύ εδικές περιστάσεις.

  • Καλύτερος προορισμός για τις παραλίες του: Turks & Caico


Πρόκειται για τον κορυφαίο προορισμό με παραλίες σε όλο τον κόσμο και ανήκουν στις μεγάλες Αντίλλες ( www.turksandcaicostourism.com ). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, είναι ίσως ότι δεν έχουν αλλοιωθεί από υπέρμετρο τουρισμό, όπως άλλα νησιά της Καραϊβικής. Εκεί θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις κοραλλιογενών υφάλων και πολλών ειδών πτηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: