Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σάλος για τον ισοβίτη που εξακολουθεί να μισθοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου και το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους» που έφερε στο φως την υπόθεση.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στην κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι οι δύο πρώην ταμίες του δήμου Παγγαίου Καβάλας, που κρατούνται στις φυλακές Κομοτηνής καταδικασμένοι για τη δολοφονία του δημάρχου τους, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, συνεχίζουν να πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, τρία και πλέον χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα.


Ο 50χρονος Σ. Σαλτουρίδης και ο 51χρονος Ι. Μάνος, που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 17 ετών αντίστοιχα και εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές της Κομοτηνής, συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του μισθού τους, γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα η πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους.

«Επί δύο χρόνια μισθοδοτούμε δύο καταδικασμένους για κακούργημα, γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε συστήσει τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα. Ελπίζω η αποκάλυψη της εφημερίδας σας να τους κινητοποιήσει τώρα», είπε στο «Εθνος» ο σημερινός δήμαρχος Παγγαίου, Β. Ξουλόγης, ο οποίος κατέθεσε την πρότασή του προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες προκλητικές περιπτώσεις στο μέλλον:
«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να προβλεφθεί πως για τους υπαλλήλους που διαπράττουν σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαιρέσεις και δολοφονίες, θα διακόπτεται αυτοδίκαια η υπαλληλική ιδιότητα και θα διακόπτεται αυτομάτως η μισθοδοσία τους. Αν στη συνέχεια δικαιωθούν από το δικαστήριο, θα μπορούν να παίρνουν αναδρομικά τους μισθούς που στερήθηκαν».
Το 50% της μισθοδοσίας των δύο πρώην υπαλλήλων καταβάλλεται μία φορά τον μήνα στον? τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
Ο δήμος έχει προχωρήσει διαδικασία κατάσχεσης των περιουσιών τους, αλλά ο πλειστηριασμός των σπιτιών τους απέβη άγονος, καθώς κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον, για ανθρωπιστικούς κυρίως λόγους, αφού έχουν πολυμελείς οικογένειες.

«Εκανα τη δουλειά μου»
«Εγώ ως δικηγόρος κινήθηκα στα πλαίσια του νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοτικών υπαλλήλων, ο οποίος στο Αρθρο 109, παρ. 2 προβλέπει την καταβολή του ήμισυ της μισθοδοσίας για όσο βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αργίας. Υπάρχει βέβαια η συζήτηση περί νομίμου και ηθικού, αλλά εγώ απλά έκανα τη δουλειά μου», είπε στο «Εθνος» ο Β. Καγκαΐδης, συνήγορος του καταδικασμένου σε ισόβια Σ. Σαλτουρίδη.
Το δευτεροβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών συγκροτήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα (4/2/2013), αλλά δεν έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα.
Ο Κώδικας μιλάει για υπουργείο Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε ούτε αν θα είναι ένα, με έδρα την Αθήνα, ή αν θα συσταθούν συμβούλια ανά περιφέρεια», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Καβάλας, Κ. Γερακίνης, ο οποίος είχε χθες επαφές με την ΠΟΕ ΟΤΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΑΓΓΑΙΟ.Και νέα υπεξαίρεση στον δήμο
Εναν χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης 710.000 ευρώ, που στάθηκε αφορμή για τη δολοφονία του δημάρχου, στον νέο καλλικρατικό Δήμο Παγγαίου αποκαλύφθηκε νέα υπεξαίρεση, ύψους σχεδόν 200.000 ευρώ και από άλλον ταμία στον πρώην Δήμο Ελευθερούπολης, που συνενώθηκε με αυτόν του Παγγαίου. Ο συγκεκριμένος απολύθηκε, αφού δεν προσέβαλε την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού που του επέβαλε ποινή οριστικής παύσης, σε αντίθεση με τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Τρ. Κουκούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: