Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στοιχειώνει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Κλειστός λογαριασμός χωρίς πρόσβαση σε Έλληνες πολιτικούς.


Βαριά η σκιά του Μιχάλη Χριστοφοράκου στις συζητήσεις με την Τρόικα και ιδιαίτερα με τους Γερμανούς. Το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens δεν δίστασε να πετάξει στο τραπέζι η Άνγκελα Μέρκελ όταν ο Σαμαράς βρέθηκε στο Βερολίνο

Λεπτομέρειες και πολιτικούς που λαδώθηκαν γνωρίζουν και οι Αμερικανοί οι οποίοι και ξεκίνησαν την αποκάλυψη των δωροδοκιών από την Κίνα επιχειρώντας να προστατέψουν την General Electric από τις μεθόδους των Γερμανών. 
Η νομική εταιρεία Debevoice & Plimpton, έχει στη διάθεσή της ακόμη και τα ποσά που ελάμβαναν οι δικοί μας από το Χριστοφοράκο.
Πως είναι δυνατόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κάνει διαπραγμάτευση όταν το κρατάνε από παντού;
Αυτό είναι σήμερα το μείζον πρόβλημα της συγκυβέρνησης των τριών- τα "σημαδεμένα" πολιτικά χαρτιά της τράπουλας. Σου λένε οι δανειστές μας πως μπορούμε να εμπιστευθούμε χρήματα σε πολιτικούς που λαδώνονται δεκαετίες τώρα; 
Φυσικά δεν είναι λαδιάρηδες όλοι οι πολιτικοί-βουλευτές των 3 κομμάτων της συγκυβέρνσης, μόνο που οι Γερμανοί δεν ανέχονται να υπάρχει ούτε ένας στην ελληνική βουλή. Κι αυτό είναι που κάνει τον Σόιμπλε να επιμένει για ειδικό κλειστό λογαριασμό.
Μάλιστα η Μέρκελ δεν αστειεύεται όταν πρόκειται να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της.
Θέλοντας να κόψει τον τσαμπουκά του Γιάννη Στουρνάρα τον ρώτησε:

-Mα εσύ δεν είσαι ΠΑΣΟΚ; Πως βρέθηκες σε μία δεξιά κυβέρνηση;
Οι δανειστές μας ελέγχουν και την τελευταία ανάσα των πολιτικών μας- άρα και την χώρα- όσο εμείς, οι Έλληνες πολίτες, εξακολουθούμε να εμπστευόμαστε ένα πολιτικό προσωπικό που είναι προ καιρού "καμμένο"...

Σημ.>Η φωτό είναι του Γιάννη Κουρτάκη ο οποίος έκανε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ζωή του Μιχ. Χριστοφοράκου στο Μόναχο.

www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: