Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων αναμένεται να δημιουργηθούν σε Φανάρι και Φιλιππιάδα


Κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων αναμένεται να δημιουργηθούν σε Φανάρι και Φιλιππιάδα, μετά και τις συγχωνεύσεις 127 εφοριών σε όλη την χώρα, καθώς αλλάζει ο χάρτης των εφοριών και στην Πρέβεζα. 


Την ίδια στιγμή και παρόλο που οι εφορίες βρίσκονται στη διαδικασία της μετακόμισης δεν υπάρχει καμία προετοιμασία σε τοπικό επίπεδο για την λειτουργία των απομακρυσμένων σταθμών εργασίας της ΔΟΥ υποδοχής που θα είναι στην Πρέβεζα. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τις ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων μας είπαν ότι μετά τη συγχώνευση οι υπάλληλοι στο σύνολο τους θα μετακινηθούν στη ΔΟΥ Πρέβεζας.

Κανείς όμως δεν γνώριζε περισσότερα για τα κέντρα των φορολογουμένων εκτός από τις ανακοινώσεις ότι αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν μέχρι το τέλος του έτους και ότι θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα κέντρα θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις, ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. 

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται από τους πολίτες των δύο περιοχών που κλείνουν οι εφορίες είναι πως θα εξυπηρετούνται μέχρι τέλος του έτους που αναμένεται να δημιουργηθούν τα κέντρα εξυπηρέτησης είτε επαγγελματίες είτε απλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις προς τη ΔΟΥ Πρέβεζας ακόμα και για τις πιο απλές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: