Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εξαιρετικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά Πρέβεζας.

Εξαιρετικές πρωτοβουλίες του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά

Σύλλογος- πρότυπο είναι δίχως αμφιβολία ο σύλλογος γυναικών του Αγίου Θωμά που παρουσιάζει δράσεις από παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της καθημερινότητας στο χωριό, διοργάνωση εκδηλώσεων, όλες τις εποχές του χρόνου (Χριστούγεννα, με Χριστουγεννιάτικο χωριό, γιορτή των Αγίων Αποστόλων, Απόκριες με το Καρναβαλικό Κομιτάτο κ.α) και συμμετέχει σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων. 

Στον Άγιο Θωμά για παρεμβάσεις που γίνονται εκεί βρέθηκε η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, όπου και μας «ξενάγησε» στις δράσεις που λαμβάνουν χώρα- με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Πρέβεζας της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Ευάγγελου Ροπόκη- η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά κ. Κίτσα Σουρτζή

Ξεκινώντας είδαμε εργάτες και γυναίκες του συλλόγου, να καθαρίζουν και να περιποιούνται την κεντρική πλατεία του Αγίου Θωμά, στη συνέχεια βρεθήκαμε μπροστά στο ξεκίνημα δημιουργίας ενός υπέροχου πάρκου, σύμφωνα με την περιγραφή της Κίτσας. Την ρωτήσαμε τι θα περιλαμβάνει το πάρκο, του οποίου οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και μας απάντησε: «Κλαδέψαμε τα δέντρα γιατί ήταν πολύ επικίνδυνα και έπεφταν στα σπίτια! Από τη στιγμή που κλαδέψαμε τα δέντρα και άνοιξε ο χώρος, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο.




Έχει υπέροχη θέα, είναι απέναντι από την πόλη, είναι πανέμορφο! Είπαμε να δημιουργήσουμε 4 παρτέρια μεγάλα, στο ένα θα είναι ο καταρράκτης μας, στο άλλο το κιόσκι μας, πέτρινα παγκάκια.


Σ' αυτό το χώρο θα υπάρχει ότι είναι με πέτρα και ξύλο και πολύ λουλούδι! Προσπαθούμε να δώσουμε λίγο χρώμα και να έρθει κάποιος από την Πρέβεζα, ή ένας τουρίστας να το επισκεφθούν, έχει υπέροχη Θέα για φωτογραφίσεις γάμων». Σε κοντινή όμως απόσταση από την εξαιρετική ομολογουμένως πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από το σύλλογο γυναικών του Αγίου Θωμά, υπάρχει η διάβρωση που ξεκινά από τη θάλασσα και ζητήσαμε σ' αυτό το σημείο το σχόλιο της κ. Κίτσας Σουρτζή.


«Έχουμε αποταθεί από την αρχή σε όλους τους φορείς για τη διάβρωση, με έγγραφα, με παραστάσεις, αλλά δεν είδαμε κάποιο αποτέλεσμα. Στο παρελθόν είχαμε καλέσει και τον πρώην δήμαρχο και από την Περιφέρεια ήρθαν και ο καθηγητής κ. Μουντζούρης είχε έρθει και το λιμεναρχείο είχαμε καλέσει, τους πάντες έχουμε καλέσει. Και τώρα συνεχίζουμε να διεκδικούμε αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά, δεν είναι σε καλή κατάσταση! Τουλάχιστον μόνοι μας, πρέπει να βρίσκουμε προσωρινές λύσεις, για να αντιμετωπίσουμε τη διάβρωση. Σε δέκα χρόνια η θάλασσα θα μπει πιο μέσα και φοβόμαστε για τα σπίτια!


Το μελανό σημείο είναι η διάβρωση και οι βόθροι για τους οποίους, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Οι προσπάθειες από τη ΔΕΥΑΠ γίνονται, το βυτίο έρχεται. Πρέπει να έχει έρχεται σε καθημερινή βάση» τόνισε με νόημα η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά. Αναφορικά με τον καθαρισμό της πλατείας του Αγίου Θωμά η κ. Κίτσα Σουρτζή σημείωσε: «Μπορεί η εποχή να μην προσφέρεται για καθαρισμό, θα φτιάξουμε με κάγκελα την πλατεία γύρω- γύρω, να μην παρκάρουν αυτοκίνητα, αυθαίρετα μέσα στην πλατεία. Θα φτιάξουμε τα πέτρινα παγκάκια μας, τις βρύσες μας. Γι' αυτό καθαρίζουν τα παιδιά από τη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου δύο μέρες, με τις τσάπες του δήμου Πρέβεζας, κλάδεψαν τα δέντρα, είναι αλήθεια ότι έχουμε πολύ βοήθεια από τον Βαγγέλη Ροπόκη.

Δεν έχουμε παράπονο σε ότι έχουμε ζητήσει, ήρθε το δασαρχείο, οι Γεωπόνοι ήρθαν και μας έδειξαν που θα κοπούν τα δέντρα.». Πρόταση του συλλόγου γυναικών του Αγίου Θωμά προς τον δήμο Πρέβεζας είναι κάθε Κυριακή ή κάθε δεύτερη Κυριακή, στην πλατεία Ανδρούτσου, να κατεβαίνει ένας χορευτικός σύλλογος κάθε φορά και να παρουσιάζει ένα χορευτικό πρόγραμμα καιρού επιτρέποντος. Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημά μας στο σύλλογο γυναικών του Αγίου Θωμά, στους κατοίκους του Αγίου Θωμά που είναι συμμέτοχοι στις προσπάθειες του συλλόγου και είναι βέβαιο ότι αυτός ο σύλλογος είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και ζωής, σύλλογος πρότυπο!

Σπύρος Πλέουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: