Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» για το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Παρέμβαση στην παρέλαση και προτάσεις για «μαχητική» διεκδίκηση της αναβάθμισης του Δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δράσης, που υιοθέτησαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Πρέβεζας, στη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στις 4 Οκτωβρίου 2012 στο χώρο του Νοσοκομείου.
Η Γενική Συνέλευση στο σχεδιασμό δράσης που υιοθέτησε για το διάστημα μέχρι 10 Νοεμβρίου περιλαμβάνει:
1.Παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με το αίτημα: «Αποκλειστικά Ενιαίο, Καθολικό, Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Αναβάθμιση του Δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας».
2.Την ήδη αναγγελθείσα ανοικτή σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας
Στη σύσκεψη οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Πρέβεζας προτείνουν:
την έκδοση ψηφίσματος
προτρέπουν τα σωματεία και τους φορείς να βγάλουν και δικά τους ανάλογα ψηφίσματα
Καλούν τους συμμετέχοντες (σωματεία και φορείς) να οργανώσουν παρέμβαση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ανάγκη δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων-ανέργων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Καθώς και παρέμβαση στον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό , στελέχωσής του με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.
Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο για την Υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ. στη Θεοφάνειο
Σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής δυσμενών εξελίξεων για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας (διοικητική συνένωση, συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων του κλπ.) θα διοργανώσουν άμεσα Παμπρεβεζάνικη συγκέντρωση στη πύλη του Νοσοκομείου και κατάληψή του από το λαό της Πρέβεζας.

Στη Βουλή το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Ερώτηση για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα σχέδια του Υπουργείου για συγχώνευσή του κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Στην ερώτηση τονίζονται μεταξύ άλλων η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση των δομών υγείας της περιοχής αλλά και η ανάγκη για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
Στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δομών όλων των βαθμίδων (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Νομού, οι δομές ψυχικής υγείας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, οι δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - ο ξενώνας, τα δύο προστατευόμενα διαμερίσματα και η πρόσφατα ενταγμένη στο νοσοκομείο δομή αποκατάστασης, το ΚΕΦΙΑΠ -το παλιό ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ-).
Στην κάκιστη κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Πρέβεζας κάνοντας αδύνατη την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής σύμφωνα με τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: