Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

To κλιμάκιο της Τρόικας στην Αθήνα ξεψαχνίζει την λίστα Λαγκάρντ. Οι εντολές του πρωθυπουργού στους άνδρες του ΣΔΟΕ.



"Ψάξτε ένα προς ένα τα ονόματα της λίστας για να διαπιστωθεί εαν όσοι εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε το Hotdoc έχουν δηλώσει τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό. Μείνετε ξάγρυπνοι όσες νύχτες χρειασθεί..."


Αυτή ήταν η εντολή-οδηγία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ μόλις δημοσιεύθηκε η λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη.

Την ίδια στιγμή το κλιμάκιο της Τρόικας στην Αθήνα αγόραζε από την Ομόνοια 20 περιοδικά τα οποία μοιράσθηκαν ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ενώ το ίδιο έκαναν και οι πρεσβείες-διπλωματικές αποστολές των περισσοτέρων χωρών που είναι διαπιστευμένες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Τρόικα είναι αποφασισμένη να ξετινάξει όλα τα ονόματα της λίστας ένα προς ένα.

Ήδη ζήτησε τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων και εταιρειών ενώ περνάει από το μικροσκόπιο τις εμφανιζόμενες offshore!..

Στο μεταξύ ο Κώστας Βαξεβάνης στο Hotdoc που κυκλοφορεί κάνει λόγο για συκλονιστικές λεπτομέρειες που κατέγραφε η τράπεζα HSBC.
"Η λίστα που μας δόθηκε ήταν ένα αρχείο με μορφή excel με 2059 υποαρχεία. Το καθένα από αυτά περιείχε μια καρτέλα της τράπεζας HSBC με στοιχεία κάποιου καταθέτη, ημερομηνία ανοίγματος λογαριασμού, πρόσωπα που συνδέονται μαζί του, κίνηση ποσών και συνθηματικά συναλλαγών. Στην κάθε καρτέλα, στο τέλος της, υπήρχε η καταγραφή των διαλόγων μεταξύ τράπεζας και του πελάτη που οδηγούσε στην συναλλαγή. Ο Ελβετός υπάλληλος με σχολαστικότητα είχε καταγράψει πότε έγινε η συναλλαγή, με ποιο τρόπο (τηλεφωνικά η με φυσική παρουσία), τι ζήτησε ο πελάτης και πότε έγινε η συναλλαγή..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: