Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Θετική εξέλιξη τα ΚΕΦ», υποστηρίζουν οι Δήμαρχοι Ζηρού και Πάργας

«Θετική εξέλιξη τα ΚΕΦ», υποστηρίζουν οι Δήμαρχοι Ζηρού και Πάργας

Είχατε ενημερωθεί (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ), πως στους Δήμους Ζηρού και Πάργας θα λειτουργήσουν τα δύο από τα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα δημιουργήσει άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Δημάρχους Πάργας και Ζηρού κυρίους Αθανάσιο Λιόλιο και Δημήτριο Γιολδάση, μας επισήμαναν πως βρίσκονται σε συνεννόηση με το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, ενώ χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη τα ΚΕΦ.

Στη σχετική απόφαση του Υπουργείου πάντως, ορίζεται ότι προϋπόθεση για τη δημιουργία τους είναι οι Δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης των νέων αυτών υπηρεσιών και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν.

Όπως ανέφεραν οι κύριοι Γιολδάσης και Λιόλιος, οι χώροι υπάρχουν, καθώς στο δήμο της Πάργας η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ήδη μισθωμένο κτίριο στην έδρα του δήμου στο Καναλάκι, ενώ ιδιόκτητο κτίριο στην Φιλιππιάδα θα χρησιμοποιήσει η δημοτική αρχή Ζηρού. Σύμφωνα με τους Δημάρχους η δημιουργία των κέντρων είναι μια θετική εξέλιξη αφού οι υπάλληλοι θα μπορούν να εξυπηρετούν φορολογικές εκκρεμότητες των κατοίκων χωρίς οι δεύτεροι να χρειάζεται να μετακινηθούν στην Πρέβεζα όπου είναι η κεντρική ΔΟΥ. Ειδικότερα, οφελούνται οι ηλικωμένοι κάτοικοι κάπως πιο απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: