Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στον Σαμαρά το θέμα με τα Αλβανικά λεωφορεία!


Μέχρι και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη έφθασε το αίτημα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος, που καθορίζει τις μετακινήσεις επιβατών με λεωφορεία, από την Ελλάδα στην Αλβανία, βάζοντας τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί.Σήμερα, Πέμπτη είναι η πρώτη μέρα κατά την οποία πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος -η παράταση έληξε χθες- και για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας, έστειλε χθες υπόμνημα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον υπουργό Επικρατείας, με το οποίο ζητά το. αυτονόητο: δηλαδή την εφαρμογή του Νόμου, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί, αφού οι Αλβανοί έβρισκαν διάφορους τρόπους και έπαιρναν παρατάσεις!

Το υπόμνημα.
Όπως αναφέρει ο κ. Γκίκας στο υπόμνημα, από σήμερα «απαγορεύεται λεωφορεία διεθνών γραμμών, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, να εκτελούν δρομολόγια από διάφορες πόλεις της Αλβανίας προς κάθε πόλη της Ελληνικής Επικράτειας, εκτός από αυτά που συνδέουν τα Τίρανα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Από τις ως άνω διατάξεις, επιτρέπεται τα ως άνω λεωφορεία να εκτελούν δρομολόγια και μεταξύ όμορων Νομών Ελλάδος και Αλβανίας».

Ο Γρ. Γκίκας.
Μιλώντας χθες ο κ. Γκίκας υπογράμμισε ότι αν και πρόκειται για Νόμο του Κράτους, που έπρεπε να είχε εφαρμοστεί ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, οι Αλβανοί μεταφορείς εφευρίσκουν διάφορα νομικά τερτίπια και επιτυγχάνουν παρατάσεις. «Από σήμερα όμως, 11 Οκτωβρίου, πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι διατάξεις του Νόμου και να γίνουν αυστηροί έλεγχοι από τους αρμόδιους» είπε μεταξύ άλλων.Σημείωσε δε, ότι για αυτό το λόγο έστειλε χθες στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη υπόμνημα, για την άμεση εφαρμογή του Νόμου 4070/2012, «ώστε να σταματήσει επιτέλους ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ελπίζουμε, ότι και με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Μεταφορών θα θέσει από σήμερα σε ισχύ το Νόμο και στο εξής δεν θα σημειωθούν τα γνωστά παρατράγουδα.».Υπενθυμίζεται, ότι καθημερινά εκτελούνται περί τα 100 δρομολόγια (!) από Αλβανία προς Ελλάδα, με την παρανομία να. οργιάζει, αφού σχεδόν κανένα λεωφορείο δεν κόβει εισιτήρια (χάνει πολλά εκατ. ευρώ το ελληνικό κράτος), ενώ νωπές είναι και οι μνήμες από τις συλλήψεις λαθρομεταναστών και τις κατασχέσεις ναρκωτικών μέσα σε αυτά.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: