Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανάσα απ΄τις σκοτούρες

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Βραδυνή» κ.  Γ. Παπασωτηριόυ με τη βουλευτή κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον πρέδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γ. Οικονόμου
Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη, αριστερά, με το ζεύγος Ηλία και Ρίτας Νάστου
Λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, απανωτά φοροχαράτσια, ανασφάλεια, οικονομική δυσπραγία, κοινωνική αναταραχή, αγώνες, κούραση… χαλάρωση.
Όλα τα παραπάνω, εκτός του τελευταίου, μας τα… προσφέρουν ανενδοίαστα και ξεδιάντροπα τα τελευταία χρόνια πολιτικοί, τραπεζίτες, διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Τη χαλάρωση είχαμε την ευκαιρία να τη… γευτούμε χάρη στην ευγενική πρόσκληση του ζεύγους Ηλία Νάστου-ναυάρχου έ.α. και διαπρεπούς γιατρού-και Ρίτας Μυστακοπούλου, ιδρυτών του Αράχθειου Θεάτρου Σκούπας Άρτας,  για μια γαστριμαργική βραδιά, εκεί ψηλά στο Γαλάτσι Αθηνών, στη φιλόξενη ταβέρνα «Χαγιάτι» του καλού πατριώτη Νίκου Ζιώρη (Φανερωμένη). Και γευτήκαμε μετά βουλιμίας  το μεζέ που ήρθε απευθείας απ΄τα πατρώα Τζουμέρκα αφού ήταν καλομαγειρεμένος και νοστιμότατος. Μεζές τον οποίο «σβήσαμε», όπως λένε στη γλώσσα της μαγειρικής, με μπόλικο κρασί για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Και παραπήγαν κάτω, τολμώ να απολογηθώ, αφού η καλή συντροφιά, το λουκούλλειο δείπνο και το ποτό μας οδήγησαν σε πιο φωτεινά μονοπάτια, πέραν των σκοτεινών που σκιάζουν τη χώρα και τους κατοίκους της. Μονοπάτια γεμάτα ευχάριστες αναμνήσεις, όμορφα ανταμώματα, πανηγύρια, χαρές, ξεγνοιασιά. Όχι πως δεν συζητήσαμε και τα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες και την ηπειρώτικη αποδημία ειδικότερα, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος.
Στη χαρούμενη και ευχάριστη βραδιά συμμετείχαν και συνέβαλαν στη χαλάρωση πρωτίστως οι οικοδεσπότες, αγαπητοί Ρίτα και Ηλίας, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος και ο Α΄αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας  Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Βραδυνή» Γιώργος Παπασωτηρίου, ο γιατρός  Ζαχαρίας  Καψάλης,  τα ζεύγη του διακεκριμένου μουσικού Σταύρου και Κατερίνας Καψάλη και του επιτυχημένου επιχειρηματία Γιάνη και Μάλαμας Μπάρμπα και, άντε, ας σημειώσω και την… αφεντομουτσουνάρα μου.
Ήταν μια υπέροχη βραδιά απ΄αυτές που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για ν΄αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα. Κι επειδή οι Ηπειρώτες στα δύσκολα φαίνονται καλά είναι τέτοια ανταμώματα να επαναλαμβάνονται. Ανταμώματα που αποδεικνύουν πως η συνοχή και ο κοινωνικός ιστός των Ελλήνων δεν έχει ανεπιστρεπτί διαρραγεί και πως μπορεί να μας έκλεψαν τα πάντα, σχεδόν, όμως τα τραγούδια και το χαμόγελο δεν πρόκειται ποτέ να τους τα παραχωρήσουμε.
Μπάμπης Αρτινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: