Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σε …θρίλερ εξελίσσεται η πώληση της «Δωδώνης»


Σε σίριαλ πολύπαθης υπόθεσης εξελίσσεται η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», αφού έως και χθες το βράδυ δεν είχε προκύψει κάτι νεότερο για το μέλλον της εταιρίας, παρά το γεγονός ότι, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα υπήρχε  συνάντηση, μεταξύ του εκκαθαριστή και της κοινοπραξίας Simos Food Group, στην οποία μετέχει η εταιρία ΣΙΜΟΣ και Ρώσοι επενδυτές (SI Capital Partners). Η συγκεκριμένη εταιρία έχει καταθέσει, σύμφωνα με τους αξιολογητές και την μεγαλύτερη προσφορά. Η αγωνία από εργαζόμενους, κτηνοτρόφους κ.α. ήταν έκδηλη.

Συγκεχυμένες πληροφορίες…
Πρέπει να σημειωθεί, ότι έως χθες βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί κάτι επίσημα, όμως σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, άνθρωποι από την Κοινοπραξία της Simos Food Group ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έκβαση των πραγμάτων. Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές, ο διαγωνισμός ίσως κηρυσσόταν και άγονος!Πάντως, να σημειωθεί, ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού αύριο λήγει η εγγυητική επιστολή του πρώτου προτιμητέου αγοραστή, δηλαδή της Simos Food Group, ενώ στις 16 Οκτωβρίου λήγει η εγγυητική της δεύτερης εταιρίας με την μεγαλύτερη προσφορά, της ΤΥΡΑΣ, των αδερφών Σαράντη.

Τα στοιχεία…
Σύμφωνα με τις οικονομικές προσφορές των τριών τελικά εταιριών που διεκδικήσαν τη «Δωδώνη» (υπενθυμίζεται, ότι η σύμπραξη Ενώσεων Αγρ. Συνεταιρισμών Ηπείρου και «ΒΙΚΟΥ Α.Ε.» αναιτιολόγητα αποκλείστηκε), η Simos Food Group προσέφερε 20.660.000 ευρώ σε μετρητά ή 25.660.000 ευρώ, από τα οποία 18 εκ. ευρώ θα ήταν μετρητά και τα υπόλοιπα ως εξής: 5 εκ. ευρώ σε 3 χρόνια και 2 εκ. ευρώ σε 5 χρόνια.Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η εταιρία ΣΙΜΟΣ, που μετέχει στο σχήμα με 10%, έχει οφειλές 11 εκ. ευρώ στη «Δωδώνη», με την οποία συνεργάζεται εδώ και 25 χρόνια, καθώς διακινεί τα προϊόντα της στην Αθήνα.Η ΤΥΡΑΣ, έχει προσφέρει 28.660.000 ευρώ, εκ των οποίων μετρητά τα 10.660.000 και 18.000.000 ευρώ πιστούμενο τίμημα για 7 χρόνια (1 χρόνος περίοδος χάριτος και πληρωμή σε 12 εξαμηνιαίες δόσεις 1.500.000 ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 3%-7%). Τέλος, η γαλλική Group Lactalis έχει κάνει προσφορά 11.842.000 ευρώ μετρητά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: