Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Φύγε εσύ, έλα εσύ….. Μετακινούνται άλλοι 143 αστυνομικοί από την Ήπειρο


Επιστρέφουν εντός των επομένων ημερών οι περισσότεροι αστυνομικοί που είχαν αποσπαστεί από την Ήπειρο σε διάφορες περιοχές της Θράκης. Κι αυτό καθώς συμπληρώνεται σχεδόν για όλους το τρίμηνο που προβλέπεται από τον Κανονισμό για μετακίνησή τους, καθώς πέραν του τελευταίου διμήνου είχαν μετακινηθεί για ένα μήνα από τις αρχές του έτους και μέχρι τον Αύγουστο.

Κι ενώ όσοι βρίσκονται στην Θράκη ετοιμάζονται να επιστρέψουν, άλλοι 143 αστυνομικοί από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ και ο αριθμός είναι σχεδόν αδύνατο να συμπληρωθεί καθώς δεν υπάρχει πλέον προσωπικό για να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με την διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από το Νομό Ιωαννίνων θα πρέπει να μετακινηθούν 67 αστυνομικοί, από τη Θεσπρωτία 46, από την Πρέβεζα 15 κι άλλοι 15 από το Νομό Άρτας.

Οι τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, καθώς από τη μία δυσκολεύονται να βρουν τον απαραίτητο αριθμό κι από την άλλη θα κληθούν και πάλι για δύο ή τρεις μήνες να λειτουργήσουν με μεγάλα κενά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr οι αστυνομικοί που θα μετακινηθούν αυτή τη φορά προς τη Θράκη θα κληθούν να περιπολούν κι δεν θα απασχοληθούν πλέον στη φύλαξη των Κέντρων Μεταναστών.

Οι αστυνομικοί για παράδειγμα που θα μετακινηθούν από τα Ιωάννινα θα βρεθούν όλοι στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικών πάντως έχουν δημιουργήσει πολλές δυσλειτουργίες και κενά στις υπηρεσίες της Ηπείρου, θέμα που πρέπει να απασχολήσει και τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: