Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Ζηρού στην Κοινωνική Εργασία: Προσέλαβε 110 να κάθονται


Να γίνει χαφιές, προέτρεψε κατ' ουσίαν ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης τον επικεφαλή της «Συνεργασίας Πολιτών» Γιώργο Ζυγούρη, όταν εκείνος, με καθυστέρηση τριών μηνών είναι η αλήθεια, κατέθεσε ερώτηση για το πού και πώς απασχολούνται οι 110 που προσέλαβε ο δήμος μέσω του προγράμματος της « Κοινωνικής Απασχόλησης». «Έλα και κάνε ονομαστική καταγγελία για το ποιος δεν δουλεύει, άμα έχεις τέτοια στοιχεία» ήταν η αποστροφή του δημάρχου εντός του Δ.Σ.

Βοά ο τόπος, ότι ο δήμος Ζηρού αφήνει τους ανθρώπους αυτούς να κάθονται ή και να μην εμφανίζονται καθόλου στα πόστα τους τρεις μήνες μετά αφότου προσελήφθησαν κι ο Δήμαρχος αντιπαρέρχεται την κριτική της αντιπολίτευσης με το να τους αποστέλει απλά την κατάσταση με τα ονόματα των προσληφθέντων ανά κατηγορία και αριθμό.

«Δεν σας ζητήσαμε τα ονόματα, αλλά πού δουλεύει ο καθένας και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα... Δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι δεν εμφανίζονται καν στις θέσεις τους ή ότι δεν τους αναθέτετε τίποτα. Με έναν άνθρωπο σε κάθε χωριό για πέντε μήνες, θα είχατε κάνει τα χωριά και την πόλη αγνώριστη...Μια αξιοπρεπή προσφορά θα ήθελαν και οι ίδιοι να έχουν. Εσείς δεν έχετε προγραμματισμό, ούτε έλεγχο...» κατήγγειλε σε γενικές γραμμές τόσο η παράταξη του κ. Ζυγούρη όσο και του κ. Βογιατζή κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δ.Σ μετά από γραπτό ερώτημα της «Συνεργασίας Πολιτών».

Ο κ. Γιολδάσης απ' τη μεριά του απάντησε με το απίστευτο, ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε για να επωφεληθούμε εμείς αλλά για να πάρουν το σχετικό επίδομα των 525ευρώ οι άνεργοι κι ήταν επιτυχία μας που μας ενέκριναν 110 θέσεις»! Υποστήριξε επίσης πως «δεν είναι είλωτες» για να κάνουν όλες τις δουλειές και παραδέχτηκε πώς όντως «κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι σαφώς και δεν έγινε ποτέ προγραμματισμός έργου και αναγκών που θα μπορούσαν να καλυφθούν αξιοποιώντας τα 110 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Φάνηκε επίσης πως στην έδρα του δήμου και τις άλλες δημοτικές ενότητες πλην του Θεσπρωτικού που έχει πάρει την υπόθεση πάνω του ο αντιδήμαρχος κ. Αθανασόπουλος δεν υπάρχει κανένας αποκλειστικά αρμόδιος για τη διαχείριση του προγράμματος.

Σε γενικές γραμμές, η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής Ζηρού, είναι να περάσουν δυο μήνες ακόμα χωρίς να αποκομίσει καμία ουσιαστική ωφέλεια από την εφαρμογή του προγράμματος για να μην δυσαρεστήσει πολλούς από τους 110, που βολεύονται με το να μην κάνουν απολύτως τίποτα ή να κάνουν το ελάχιστο. Η διαφορά όμως με τους όμορους δήμους στην αξιοποίηση του προγράμματος είναι πια εμφανής και κριτικάρεται αναλόγως από τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: