Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

"Παγκόσμια Ημέρα Μποντ", σήμερα, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την προβολή της πρώτης ταινίας του. Κορυφαίο Bond girl η Ούρσουλα Άντρες.

Με αφορμή τα 50 χρόνια του 007 στο πανί, η ΕΟΝ Productions ανακηρύσσει την 5η Οκτωβρίου του 2012 «Παγκόσμια Ημέρα Μποντ». Μετρώντας αντίστροφα για την κυκλοφορία του Skyfall, σημειώνουμε fun trivia facts για το μακροβιότερο franchise του σινεμά

Θεωρείται ο πιο φανατικός εργένης του κόσμου, κι όμως μαζί του έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη σχέση στην ιστορία του σινεμά. Γιατί ο Τζέιμς Μποντ μπορεί να είναι μονήρης και πάντα ψύχραιμος, μπορεί να αλλάζει τα κορίτσια με την ίδια συχνότητα που αλλάζει πουκάμισα, μπορεί να έχει βρεθεί σε κάθε γωνία του πλανήτη και τίποτα πια να μην τον εντυπωσιάζει, παρ' όλα αυτά έχει παραμείνει ο πιο πιστός κινηματογραφικός ήρωας, πρωταγωνιστώντας στο μακροβιότερο franchise όλων των εποχών στην ιστορία του σινεμά.

Με αφορμή τα 50 χρόνια του 007 στο πανί, οι Albert R. Broccoli's EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment και Twentieth Century Fox Home Entertainment ανακηρύσσουν την 5η Οκτωβρίου του 2012 «Παγκόσμια Ημέρα Μποντ». Έχει περάσει ακριβώς μισός αιώνας από τότε που η πρώτη ταινία του εμβληματικού πράκτορα με τίτλο "Dr.No" έκανε την πρεμιέρα της στο Λονδίνο το 1962, και μια σειρά από events θα διοργανωθούν σε όλο τον κόσμο για να τιμηθεί η χρυσή επέτειος. Λίγες μέρες αργότερα θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 23ης ταινίας της σειράς με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, που για πολλούς είναι ο πιο αρρενωπός και σέξι ηθοποιός που έχει υποδυθεί τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Σε σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες ("American Beauty", "Ο Δρόμος της Επανάστασης") το "Skyfall 007" φιλοδοξεί να παρουσιάσει εκτός από μια συναρπαστική περιπέτεια και το πιο περίπλοκο ψυχολογικό πορτρέτο του θρυλικού πράκτορα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Στην 23η περιπέτεια του τριψήφιου, η πίστη του Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) στην Μ (Τζούντι Ντεντς) δοκιμάζεται, καθώς το σκοτεινό παρελθόν της M επιστρέφει για να την καταδιώξει. Ενώ τα κεντρικά γραφεία της ΜΙ6 δέχονται επίθεση, ο πράκτορας 007 καλείται όχι μόνο να εντοπίσει, αλλά και να εξοντώσει την απειλή που ενσαρκώνει ο Σίλβα (Χαβιέ Μπαρδέμ στη ξανθιά εκδοχή του), με όποιο τίμημα, ακόμα και προσωπικό. Ρέιφ Φάινς, Μπερενίς Μαρλό, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσοου και Άλμπερτ Φίνεϊ συμπληρώνουν το καστ. Η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου από τη Feelgood.

Η Άντρες πιο σέξι κορίτσι
Στο μεταξύ η Ούρσουλα Aντρες παραμένει το πιο σέξι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εφημερίδας «The sun». Πενήντα χρόνια κλείνουν από την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Βρετανού υπερκατασκόπου, την περιπέτεια «Τζέιμς Μποντ πράκτωρ 007 εναντίον Δόκτορος Νο», όπου η καλλονή Aντρες εμφανίστηκε στην παραλία μπροστά στον θαμπωμένο Σον Κόνερι - μια σκηνή που έμελλε να γίνει εμβληματική, να καθορίσει τη σειρά και να περάσει στην ανθολογία του παγκόσμιου σινεμά.

Καθόλου τυχαίο που η Χάλι Μπέρι είναι το δεύτερο πιο σέξι κορίτσι του Μποντ με εμφάνιση παρόμοια με αυτή της Ούρσουλα Αντρες για τα μάτια του Πιρς Μπρόσναν στην περιπέτεια «Πέθανε μια άλλη μέρα» (2002). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας, τη 15άδα των πιο λάγνων γυναικών, που ομόρφυναν με την παρουσία τους τη σειρά, συμπληρώνουν κατά σειρά οι:
Κλοντίν Ογκέρ («Επιχείρηση κεραυνός»), Εύα Γκριν («Casino royale»), Ντενίζ Ρίτσαρντς («Ο κόσμος δεν είναι αρκετός»), Ολγκα Κουριλένκο («Quantum of solace»), Σοφί Μαρσό («Ο κόσμος δεν είναι αρκετός»), Μπάρμπαρα Μπαχ («Ο κατάσκοπος που με αγάπησε»), Φάμκε Γιάνσεν («Επιχείρηση Χρυσά Μάτια»), Ιζαμπέλα Σκορούπκο («Επιχείρηση Χρυσά Μάτια»), Τζέιν Σέιμουρ («Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν»), Ντανιέλα Μπιάνκι («Από τη Ρωσία με αγάπη»), Ονορ Μπλάκμαν («Τζέιμς Μποντ πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου»), Μπριτ Εκλαντ («Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι») και Καρολίν Μουνρό («Ο κατάσκοπος που με αγάπησε»).
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μποντ την 5η Οκτωβρίου, δείτε παρακάτω ένα νέο βιντεο-μπλογκ για τα γυρίσματα των υποβρύχιων σκηνών του Skyfall, αλλά και μερικά ενδιαφέροντα trivia για έναν από τους πιο διάσημους ήρωες δράσης της οθόνης:

Ελληνικό άρωμα: Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ φημίζονται για τους εξωτικούς προορισμούς τους. Έτσι, ανάμεσα στα μέρη που έχουν φιλοξενήσει τις περιπέτειες του πολυταξιδεμένου πράκτορα, συναντάμε και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέρος της ταινίας "For your Eyes Only" (1981) με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ έχει γυριστεί στην Κέρκυρα, όπου ο πράκτορας πρέπει να αντιμετωπίσει τον θρυλικό Aris Kristatos.

Πολυτεχνίτης και Μποντ: O Σον Κόνερι, που είναι ο πρώτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Μποντ, ξεκίνησε την καριέρα του ως body builder. Πριν από αυτό είχε εργαστεί ως οδηγός φορτηγού, εργάτης και μοντέλο σε σχολή Καλών Τεχνών. Το πιο ενδιαφέρον στο μακρύ βιογραφικό του είναι το γεγονός ότι πριν να κάνει το ντεμπούτο του, λούστραρε φέρετρα. Κατά τα άλλα πρωταγωνίστησε σε 6 ταινίες Τζέιμς Μποντ.

Αυστραλός: Ο μοναδικός πρωταγωνιστής που δεν γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κι αυτός που έπαιξε σε μια και μοναδική ταινία Mpont. Πρόκειται για τον Αυστραλό Τζορτζ Ρόμπερτ Λάζενμπι ο οποίος πήγε στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μοντέλο , ενώ υποδύθηκε τον 007 στο "On Her Majesty's Secret Service" το 1969.

Ο μακροβιότερος: Ο Ρότζερ Μουρ έχει μείνει στην ιστορία ως ο ηθοποιός που αντικατέστησε τον Κόνερι στον ρόλο του 007. Παρ' όλα αυτά είναι ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο τις περισσότερες φορές από όλους. Για την ακρίβεια έχει πρωταγωνιστήσει σε 7 ταινίες της σειράς σε διάστημα 12 χρόνων (1973-1985).

Αντιδράσεις: Η ψυχρή και ωμή ερμηνεία του Τίμοθι Ντάλτον που ήταν και ο τέταρτος από τους έξι ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τον ρόλο, προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις. Ίσως για αυτό πρωταγωνίστησε στη σειρά μόνο σε δύο ταινίες.

Στη ζυγαριά: O Πιρς Μπρόσναν έχει παίξει σε 4 ταινίες. Αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ταυτόχρονα ο πιο ελαφρύς κι ο πιο βαρύς πράκτορας στην ιστορία του franchise.

Με το μέτρο: Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο πιο κοντός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον 007. Το ύψος σίγουρα δεν μετράει.


Δείτε σχετικό τρέιλερ από ταινία του Μπόντ.

www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: