Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στις 17 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρέβεζας Χρυσόστομου Τσιρίγκα.

Στις 17 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πρέβεζας

Στις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα έρθει στην πόλη μας για την ενθρόνισή του, ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος Τσιρίγκας.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος θα χοροστατήσει στην τελετή και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την εκπόνηση του προγράμματος υποδοχής του Χρυσοστόμου.

mhtropoliths 2 copy

Την ευθύνη των εκδηλώσεων , οι οποίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένο τελετουργικό , έχει ο Δήμος της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, ο νέος Μητροπολίτης θα φτάσει οδικώς το βράδυ της Παρασκευής στην Άρτα όπου και θα διανυκτερεύσει , φιλοξενούμενος του Μητροπολίτη Ιγνατίου. Το Σάββατο θα φτάσει στην Πρέβεζα όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και τον λαό της πόλης στην Πλατεία Ανδρούτσου.

mhtropoliths 4 copy

Ηδη οι προετοιμασίες για το σημαντικό αυτό γεγονός έχουν ξεκινήσει αφού η πόλη για το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου αναμένεται να φιλοξενήσει εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, δεκάδες Μητροπολίτες αλλά και αρκετούς επισκέπτες ,ενορίτες του Χρυσόστομου Τσιρίγκα, οι οποίοι και επιθυμούν να τον δουν να ενθρονίζεται στην Μητρόπολη της Πρέβεζας ως διάδοχος του μακαριστού Μελετίου.

mhtropoliths 5

Ο νέος Μητροπολίτης Πρέβεζας την ημέρα της χειροτονίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, είχε θερμή ολιγόλεπτη συνομιλία με τον δήμαρχο Πρέβεζας, ενώ στην δεξίωση που ακολούθησε ο κ. Μπαϊλης συνομίλησε και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου του επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει αρμονική συνεργασία ανάμεσα σε Μητρόπολη και Δήμο ενώ άμεσα θα τεθούν επί τάπητος θέματα που έχουν να κάνουν με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: