Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Eιδική αποστολή του State Department αναζητεί στην Αθήνα τον ηγέτη του κεντρώου χώρου!


Tην τελευταία εβδομάδα έχει καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μια σχετικά πολυμελής αποστολή του State Department. Οι Αμερικανοί καταγράφουν με χειρουργική ακρίβεια τις εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή και ενημερώνουν αρμοδίως τη βάση τους, με τελικούς αποδέκτες δύο γυναίκες κλειδιά στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ: Την Χίλαρυ Κλίντον και την Κριστίν Λαγκάρντ. 

Οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από τις στενές σχέσεις Σαμαρά-Γερμανών επιχειρούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, όταν εντός ολίγου-για την ακρίβεια αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή-η κοινωνική αντίδραση θα είναι τέτοια που η πρώση της κυβέρνησης Σαμαρά θα είναι εκκωφαντική.
Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που οδηγεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εσπευσμένα στις ΗΠΑ ο οποίος αναζητεί εδώ υπερατλαντική ομπρέλα προστασίας.
Μόνο που οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται πλέον το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και έχουν τους λόγους τους. Όπως επίσης και τα πειστήρια του εγκλήματος που δεν είναι άλλα από πάσης φύσεως «λίστες» που βρίσκονται στην κατοχή τους.
Η αποστολή των Αμερικανών στην Αθήνα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο που δεν είναι άλλος από τον εντοπισμό εκείνης της προσωπικότητας η οποία θα μπορούσε να ηγηθεί του κεντρώου πολιτικού χώρου, όταν όλα θάχουν γίνει στάχτη και μπούρμπερη.
Σ΄αυτή την κατεύθυνση είναι και τα απανωτά ραντεβού και τα interviews με πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν οι κατάλληλες συστάσεις. Ως τώρα ένας επιχειρηματίας και μια γητευτική καθηγήτρια Πανεπιστημίου έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τους.
Τα βιογραφικά των δύο καθώς και φωτογραφίες τους έχουν σκαναρισθεί ήδη από τις κ.κ Κλίντον και Λαγκάρντ.
Κοινή πεποίθηση της αποστολής είναι ότι το εγχώριο πολιτικό σκηνικό καταρρέει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για την Ελλάδα.
Μείνετε συντονισμένοι...

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: