Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκπέμπουν SOS οι καρκινοπαθείς της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Εκπέμπουν... SOS οι καρκινοπαθείς του Νομού Πρέβεζας

Στο πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και η αναλγησία των εταιριών, τους καρκινοπαθείς της χώρας, δεν θα μπορούσε να μην... αγγίξει και το Νομό Πρέβεζας. Οι ασθενείς της περιοχής μας έχουν επιδοθεί σε ένα «μπραντ ντε φερ» με το θάνατο, καθώς είτε δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους είτε τα λαμβάνουν με καθυστέρηση είτε αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Το παράρτημα Πρέβεζας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από ασθενείς με καρκίνο, που εκπέμπουν... SOS.


Εξέδωσε μάλιστα και έγγραφη διαμαρτυρία που αναφέρει:


«Το παράρτημα Πρέβεζας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από ασθενείς με καρκίνο, μέσα από τα οποία καταγγέλλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση των φαρμάκων από το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Πρέβεζας (και όπως γνωρίζουμε από το σύνολο σχεδόν των φαρμακείων του νέου φορέα Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), καθυστερήσεις οι οποίες φθάνουν και τις 15 -30 ημέρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχουν χάσει ήδη έναν κύκλο χημειοθεραπείας , είτε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αντιμετώπιση της νόσου είτε των οξέων και απειλητικών καταστάσεων με αποτέλεσμα να απαιτείται νοσηλεία και να αυξάνεται δραματικά η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων αλλά και τελικά το ίδιο το κόστος παροχής περίθαλψης υγείας.

Επιπλέον, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα για την θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να πιστώσουν τους ασφαλισμένους ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.
Το παράρτημα Πρέβεζας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καταγγέλλει την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων, από Δημόσια Νοσοκομεία και το Φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς και την μη πίστωση των ασφαλισμένων ασθενών από τα φαρμακεία. Το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο και θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους.
Ως εκ' τούτου, το παράρτημα Πρέβεζας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ζητά από τον υπουργό Υγείας, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες».


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: