Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

''H άλλη Ελλάδα''. Στην Ελλάδα, του 2012, στην Ελλάδα της σφοδρής οικονομικής κρίσης, της κρίσης χρέους, της υλοποίησης του σκληρότερου νεοφιλελεύθερου πειράματος και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, η ... ''άλλη Ελλάδα'' κάποιων λίγων, αεριτζήδων και όχι μόνο, προκαλεί μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται.

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Οι εποχές του lifestyle, οι κάποτε "αναγκαίες" κοινωνικές πασαρέλες, οι επιδειξίες του πλούτου και του must της δεκαετίας του 1990, οι γκουρού της χλιδάτης ζωής τελείωσαν. Τελείωσαν; 

Για τους περισσότερους η επίδειξη του πλούτου ναι τελείωσε, γιατί δεν υπάρχει πλούτος και τα δάνεια από τις τράπεζες τελείωσαν.
Για κάποιους λίγους, όμως; Όχι δεν τελείωσε τίποτα! 

Στην Ελλάδα, του 2012, στην Ελλάδα της σφοδρής οικονομικής κρίσης, της κρίσης χρέους, της υλοποίησης του σκληρότερου νεοφιλελεύθερου πειράματος και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, η ... άλλη Ελλάδα κάποιων λίγων, αεριτζήδων και όχι μόνο, προκαλεί μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται.

Τα πειστήρια.


Τον Ιούλιο του 2012, ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έφερε στο φως της δημοσιότητας τα όσα συνέβησαν στο γνωστό (πλέον) Nammos , όπου οι θαμώνες μπροστά στα μάτια γνωστών προσώπων από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων κ.α., επιδόθηκαν σε αστακοπόλεμο και στην κατανάλωση πεντάλιτρων σαμπάνιων.
Στη Μύκονο σε συναυλία που έδωσε ο γνωστός αοιδός Σάκης Ρουβάς, κάποιοι πλήρωσαν 4.000 ευρώ προκειμένου να έχουν προνομιακή και πανοραμική θέα τόσο προς τη θάλασσα, όσο και τη σκηνή. 

Ο Σάκης έλαβε το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, σε ένα χώρο ο οποίος πλημμύρισε, τότε, από νεόπλουτους και ρουβίτσες.

Μετά τα ξεφαντώματα, τους αστακούς και τις πεντάλιτρες βότκες που γέμιζαν τα γοβάκια των κυριών στη Μύκονο και τα γύρω κοσμοπολίτικα νησιά ήρθε η πρεμιέρα του Ρέμου και της Ηλιάδη στην Θεσσαλονίκη να επιβεβαιώσει ότι την Ελλάδα μάλλον δεν την σώζει κανένας.

Μόνο που οι μεγιστάνες του πλούτου, τα μέλη του club του νεόπλουτου συρφετού, αυτή τη φορά δεν πέταγαν αστακούς αλλά πανέρια με λουλούδια για να το διασκεδάσουν.
Ο συρφετός των νεόπλουτων γέμισε νυχτερινό κέντρο της συμπρωτευουσας προκαλώντας . πυρηνικό πόλεμο.
Οι dekadence νεόπλουτοι διασκέδαζαν την στιγμή ένας λαός στραγγαλίζεται. Βέβαια η άλλη Ελλάδα της παρακμής έχει και άλλες πτυχές. Κάποιοι μετά τις κρεπάλες και την χρήση του ρευστού, την άλλη ημέρα συγκεντρώνονταν στα γκισέ των τραπεζών ζητώντας διακανονισμούς για τα δάνεια. Έκαναν ουρά για να διακανονίσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια και να σώσουν τα σπίτια τους.


Στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στην Πολιτεία, οι γόνοι των πλουσίων οικογενειών, εκείνων των οικογενειών που δεν άγχονται για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί η Παιδεία ή αν θα εκτοξευθούν οι δείκτες της ανεργίας, τα παιδιά μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων και άλλων μεγαλο ., καταναλώνουν κάθε δύο νύχτες πεντάλιτρες βότκες και μετά δημοσιεύουν τις φωτογραφίες στο Facebook. 

Στη συνέχεια κάνουν προσωπικές και διαδικτυακές συζητήσεις κατηγορώντας (αλίμονο) τους «κακούς Κομμουνιστές», τους «κακούς δημοσίους υπαλλήλους» και όλους εκείνους που δεν ταιριάζουν  με τα νεοπλουτίστικα χνώτα τους. Και όχι μόνο αυτό. Διηγούνται ιστορίες από τα Κολέγια.


Τώρα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επανήλθε για να μας ενημερώσει για το γεγονός ότι το μοντέλο Δήμητρα Αλεξανδράκη κάπνιζε αμέριμνη, που αλλού, στην Ψαρού της Μυκόνου, το . πούρο της και έπινε παγωμένη σαμπάνια.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι ένας Ρώσος μεγάλος επιχειρηματίας (απευθείας από τις στέπες) προσφέρθηκε (πρόταση την οποία φυσικά - και πως αλλιώς - θα γινόταν το γνωστό μοντέλο δεν αρνήθηκε, αντίθετα, τη δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά) να της πληρώσει τον λογαριασμό ύψους .37.500 ευρώ!!!

Μίλησε κανείς για ανεργία;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: