Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Χρύσανθος Κυριαζής: «Να φύγουν τα παιδιά από καφετέριες και να στραφούν στον αθλητισμό».

Κυριαζής: «Να φύγουν τα παιδιά από καφετέριες και να στραφούν στον αθλητισμό»

Στη δημιουργία παιδικής ομάδας βόλεϊ, που θα στοχεύει μελλοντικά στη στελέχωση της ανδρικής ομάδας του ΑΟ Πρέβεζας, προσβλέπει η διοίκηση του σωματείου και ο βετεράνος διεθνής άσος Χρύσανθος Κυριαζής, ο οποίος θα αναλάβει να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού και μάλιστα χωρίς να υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για τους γονείς τους.

«Αποφασίσαμε μαζί με τον Πρόεδρο του ΑΟΠ, τον Δημήτρη Παρασκευά, να αναλάβω μικρότερα σε ηλικία παιδιά και όχι την ανδρική ομάδα και μάλιστα τα μαθήματα να είναι δωρεάν», ανέφερε ο Χρύσανθος Κυριαζής σε επικοινωνία που είχαμε και πρόσθεσε: «Σαν επαρχιακή ομάδα δεν έχουμε δυνατότητα να κρατούμε παίκτες μας στην πρώτη ομάδα. Τα παιδιά φεύγουν για σπουδές ή για δουλειά. Αυτή η γενιά που θα ετοιμάσουμε θα αναπληρώσει τα παιδιά που τώρα είναι 16-17 ετών και παίζουν στην πρώτη ομάδα.

Δεν ζητούμε λεφτά, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν καθαρά αθλητικό κίνητρο, να φύγουν από τις καφετέριες και να στραφούν στον αθλητισμό, χαλαρώνοντας λίγο από το φόρτο και την ένταση των μαθημάτων.

Δεν μας ενδιαφέρει... ντε και καλά να έχουμε παιδική ομάδα, αλλά τα παιδιά να φτάσουν στην πραγματική ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, να αποκτήσουν σταδιακά τεχνική και φυσική κατάσταση, που είναι απαραίτητα για έναν αθλητή του βόλεϊ».

49803 3

Ο κ. Κυριαζής εξηγεί και τις δυσκολίες που προκύπτουν με τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας: «Υπάρχει έλλειψη παιδιών που παίζουν βόλεϊ στην ηλικία 15-16 ετών. Αρκετά από αυτά βέβαια, έχουν ήδη πάει στο αντρικό. Την ανδρική ομάδα θα την κοουτσάρει ο Γρηγόρης Τσεκούρας, ο οποίος και γνωρίζει άριστα τα παιδιά που θα παίξουν. Ήταν συνετό κάτι τέτοιο».

Στο μεταξύ ο Ο ΑΟ Πρέβεζας και ο Χρύσανθος Κυριαζής καλούν τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή τους στην παιδική ομάδα:

«Να γίνουν μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΟ Πρέβεζας
Να μάθουν βόλεϊ
Να μάθουν να σέβονται τον κανόνα
Να πιστέψουν στο ένας για όλους και όλοι για έναν
Να κάνουν φιλίες και να τις σέβονται
Να παίξουν».
Οι εγγραφές θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (10π.μ.-1μ.μ.) στο Κλειστό των γυμνασίων στο Φόρο.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: