Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σοβαρές αντιρρήσεις του Βασίλη Ιωάννου, για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση με την τρόικα.

Σοβαρές αντιρρήσεις του Βασίλη Ιωάννου

«Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ»

Σοβαρές ενστάσεις και αντιρρήσεις έχει εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Βασίλης Ιωάννου, για το πακέτο των μέτρων των 11,5δις, το οποίο ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση Σαμαρά .

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ιωάννου δηλώνει αντίθετος στα νέα μέτρα, ισχυριζόμενος ότι είναι έξω και πέρα τόσο από τις πρόσφατες προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τις προγραμματική συμφωνία των κομμάτων.
Μάλιστα σε στενούς του φίλους και πρώην συνεργάτες με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα τους έλεγε:
«Πριν από μόλις λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεσμεύτηκα απέναντι στους συμπολίτες μου, ότι δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί απολύσεις υπαλλήλων, νέες αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, νέες οριζόντιες μειώσεις στα εισοδήματα μισθών και συντάξεων. Τώρα που έρχονται τα νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα, που κινδυνεύουν να ισοπεδώσουν και πάλι την κοινωνία, τι θα τους πω; Αρκεί και μόνο το επιχείρημα, ότι φταίει ο κ. Σαμαράς που ξέχασε πολύ νωρίς το εναλλακτικό σχέδιο που δήθεν είχε επεξεργαστεί με τα «ισοδύναμα» του Ζαππείου και το μόνο πλέον που τον ενδιαφέρει είναι να πείσει τους δανειστές, ότι έχει γίνει περισσότερο «μνημονιακός» και από αυτόν τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου; Κι εμείς ως παράταξη γιατί δεν αντιδρούμε; Γιατί δεν απαιτούμε την τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων και συμφωνιών των τριών κομμάτων που συναποτελούν την Κυβέρνηση;»
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Ιωάννου, από τα λίγα έμπειρα και ικανά στελέχη που διαθέτει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, είχε από την αρχή της κρίσης όταν ακόμη ήταν Νομάρχης , εκφράσει πολλές φορές δημόσια τις διαφωνίες του στην πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Κατά συνέπεια οι απόψεις του , ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι μαζί του , έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν αυτές του τις απόψεις ο κ. Ιωάννου, ο οποίος έχει ορισθεί πρόσφατα και υπεύθυνος για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια του Ιονίου τις έχει καταθέσει και με ποιον τρόπο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (μάλιστα την περασμένη Τρίτη στην Ιπποκράτους με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη Βουλευτών και στελεχών σχετικά με το πακέτο των μέτρων) , αυτό όμως που είμαστε σε θέση να πούμε με σιγουριά είναι ότι οκ. Ιωάννου δηλώνει « όπου σταθεί και όπου βρεθεί» ότι « δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να είναι στη θέση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι θα κληθούν ,για μια ακόμη φορά , να ψηφίσουν νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: