Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούμε και κάτι καλό.Το Υπ. Παιδείας ακύρωσε τελικά το ρουσφέτι της Ντόρας Μπακογιάννη τον διορισμό του κουμπάρου της Ν. Γερασιμίδη, στο Προξενείο Αργυροκάστρου!


Δεν θα είναι στο Αργυρόκαστρο συντ. Εκπαίδευσης, μετά από αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας και ερωτήσεις στη Βουλή.
Σχεδόν ένα μήνα κράτησε η θητεία του Νίκου Γερασιμίδη ως «αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης» στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, με αρμοδιότητα την περιοχή της Χιμάρας και ευθύνη για το ένα και μοναδικό (!) ελληνικό σχολείο που λειτουργεί σ' αυτή.


Μετά το σάλο που ξέσπασε και τις σφοδρές αντιδράσεις Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, που έκαναν λόγο για πολιτικά βολέματα, αλλά και τις ερωτήσεις στη Βουλή του Χιμαριώτη βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα και του Γιαννιώτη επίσης βουλευτή Επικρατείας της «Χρυσής Αυγής» Χρήστου Παππά, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του κι έτσι ο κ. Γερασιμίδης απομακρύνεται από αυτό το πόστο.
Είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή στις 13 Αυγούστου 2012 και είχε ως αρμοδιότητα τον συντονισμό της εκπαίδευσης του Εννεαετούς Σχολείου της Χιμάρας «Όμηρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερασιμίδης (στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και κουμπάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), είχε διατελέσει και κατά το παρελθόν συντονιστής Εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου για την Ελληνική Μειονότητα, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το φθινόπωρο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: