Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στα... όριά τους έφτασαν οι φυσικοθεραπευτές της Περιφεριεακής Ενότητας Πρέβεζας.

Στα... όριά τους έφτασαν οι φυσικοθεραπευτές του Νομού Πρέβεζας

Αγανάκτηση, απόγνωση, απογοήτευση. Τρεις λέξεις που αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι της χώρας μας και ειδικότερα οι φυσικοθεραπευτές της Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς η Κυβέρνηση και οι «επιταγές» της Τρόικας, έχουν «στεγνώσει» το λαό.
Αντιπροσωπεία φυσικοθεραπευτών του Νομού Πρέβεζας του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, θα βρεθεί την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνεται, έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η αντιπροσωπεία θα επιδιώξει μάλιστα να δει τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδέα Λυκουρέντζο ή τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σιαλμά, με τον οποίο έχει ήδη γίνει μια πρώτη προπαρασκευαστική κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα, και να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Οι φυσικοθεραπευτές τονίζουν ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο... χτένι», καθώς ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστάει αρκετά μεγάλα ποσά και για πολλούς μήνες και δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα αποπληρώσει, ούτε να πράξει κάτι στοχευμένο που θα οδηγήσει στην αποπληρωμή. Στο μεταξύ ασθενείς με σοβαρότατα προβλήματα, κινδυνεύουν να μην λαμβάνουν τις θεραπείες που απαιτούνται.

Το πλαίσιο δράσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου των φυσικοθεραπευτών έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι,
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στη συνεδρίαση του, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση, την Τρίτη, 25/9/2012, με κλείσιμο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και απεργία σε όλα τα Νοσοκομεία και τους Φορείς του δημοσίου τομέα (ΟΤΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία) καθώς και του ιδιωτικού τομέα, στα οποία εργάζονται συνάδελφοι.
Τα αιτήματα της απεργίας είναι:
Ø η άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ
Ø η απόδοση των παλαιών χρεών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς «κούρεμα»
Ø ο συμψηφισμός των οφειλών
Ø η απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος
Θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17, Αθήνα, στις 12.00 μ. μ., θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου και θα απαιτήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.
Όλα τα Περιφερειακά Τμήματα θα πρέπει να εξασφαλίσουν μεταφορικό μέσο (πούλμαν) με κάλυψη της δαπάνης από το Κ.Δ.Σ.
Καλούμε στην κινητοποίηση να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι και οι φοιτητές των ΤΕΙ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ».

Νίκος Καβάγιας: «Η Κυβέρνηση μας λέει ότι δεν έχει λεφτά. Μήπως εμείς έχουμε για την Εφορία;»
Με... μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην Υγεία, ο εκπρόσωπος του Νομού Πρέβεζας του παραρτήματος Ηπείρου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Νίκος Καβάγιας.
Ο κ. Καβάγιας ανέφερε χαρακτηριστικά, «Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία από την Πρέβεζα, στην απεργιακή κινητοποίηση που θα κάνουμε.
Δεν μπορούμε άλλο. Τελευταία φορά μας πλήρωσαν για τον Ιούλιο. Πρώτοι εμείς συμφωνήσαμε με τον ΕΟΠΥΥ, για να δουλέψουμε με σύμβαση με τους ασθενείς. Το Υπουργείο ωστόσο δεν δέχεται, ούτε καν τον συμψηφισμό που ζητάμε. Υπάρχουν ακόμη και οι οφειλές προς εμάς στην προ ΕΟΠΥΥ περίοδο.
Ο Νομός Πρέβεζας, σε σχέση με άλλους Νομούς είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αναφορικά με αυτά που μας χρωστάνε. Με τον ΕΟΠΥΥ και την ενοποίηση των ταμείων, έρχονται σχεδόν όλα τα περιστατικά σε εμάς.Το 95%. Εμείς μέχρι στιγμής εισπράττουμε... χαρτιά, κόβουμε απόδειξη, φορολογούμαστε γι' αυτό και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα εισπράξουμε.
Η Κυβέρνηση μας λέει ότι δεν έχει λεφτά. Μήπως εμείς έχουμε για την Εφορία;
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και να διακόψουμε τη σύμβαση. Είναι τραγικά τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: