Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Απαξιώνουν το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, απαξιώνεται η Υγεία...


Απαξιώνουν το ΚΥ Καναλακίου, απαξιώνουν την Υγεία...

Κέντρα Υγείας χωρίς... γιατρό, κατά τη διάρκεια εφημερίας. Οι πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας φρόντισαν να μας αφήσουν... άφωνους για ακόμη μια φορά και μάλιστα στα... μέρη μας στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

Από το απόγευμα της Τρίτης το ΚΥ στο Καναλάκι διέκοψε την απογευματινή του λειτουργία, καθώς δεν υπάρχει γιατρός με αποτέλεσμα οι εφημερίες να μην είναι ασφαλείς. Η νοσηλεύτρια μάλιστα τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς υπήρχαν περιστατικά που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επαρκώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης στάλθηκε από το γενικό νοσοκομείο της Πρέβεζας το πρόγραμμα των νέων εφημεριών, σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχαν τέσσερις γιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας τους έγινε νέα ενημέρωση ότι δεν θα πάνε οι γιατροί με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να μην μπορεί να λειτουργήσει από το μεσημέρι και μετά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το ΚΥ Καναλακίου, που εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους των 28 δημοτικών διαμερισμάτων, να ενισχυθεί με προσωπικό και τονίζουν ότι η μετακίνηση γιατρών από άλλα Κέντρα Υγείας ή περιφερειακά ιατρεία δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, όταν μάλιστα οι περισσότεροι γιατροί έχουν καλύψει τον αριθμό των 10 εφημεριών που μπορούν να κάνουν το μήνα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: