Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η ανάπλαση της πλάζ, απο την Κυανή Ακτή μέχρι και τον Παντοκράτορα.

Ξεκίνησε η ανάπλαση της Κυανής Ακτής

Έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους το έργο της ανάπλασης της Κυανής Ακτής ξεκίνησε με τις πρώτες εργασίες να πραγματοποιούνται στον Πάντοκράτορα.
Το έργο, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιήσει η εταιρία Στίβος Μ.Παπανικολάου ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο ΕΟΤ.


Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας οι εργασίες ξεκίνησαν στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου αυτή τη στιγμή να μην υπάρξει όχληση στους λουόμενους που συνεχίζουν να επισκέπτονται καθημερινά την Κυανή Ακτή.

IMG 9599 copy

Το έργο περιλαμβάνει διαμορφώσεις σε τμήματα του παραλιακού μετώπου οι οποίες θα αναβαθμίσουν την παράκτια ζώνη ενισχύοντας και την άσκηση εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων από Κυανή Ακτή έως Παντοκράτορα.

Δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων.

IMG 9590

Ανάπλαση σε τρία τμήματα
H περιοχή ανάπλασης έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα περικλείεται από την οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα , το πρώην στρατόπεδο Πυλάδη, το Κάστρο και την θάλασσα. Βρίσκεται σε υψομετρική διαφορά 5 έως 8 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας ενώ οι εργασίες που θα γίνουν σ' αυτό περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, κατασκευή πεζοδρόμων, εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών, ηλεκτροφωτισμό καθώς και φύτευση του χώρου.

Το δεύτερο τμήμα ορίζεται ανατολικά από το χώρο στάθμευσης , βόρεια από την δημοτική οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα και νότια με την θάλασσα. Η έκταση του τμήματος β είναι περίπου 80 στρέμματα. Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν προβλέπουν διαμόρφωση εισόδων και προβόλων, εγκατάσταση παιδικής χαράς, δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμων, τοποθέτηση ομπρελών με ξύλινη βάση , αποδυτήρια , ηλεκτροφωτισμό και φύτευση του χώρου, ξύλινα καθιστικά, τοποθέτηση ακτοδρόμων, κλ..π.

IMG 9594 copy

Τέλος το τρίτο τμήμα αφορά τον δρόμο ο οποίος συνδέει το τμήμα Α και το Τμήμα Β , ο οποίος θα πλακοστρωθεί και ηλεκτροφωτιστεί.

Στην προγραμματική σύμβαση επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή αποτελεί μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες σε τουριστικούς πόρους περιοχές με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία προσφέρεται κύρια για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ενώ θα συμβάλλει στην εξοικείωση των πολιτών με το φυσικό περιβάλλον.

Η ανάπλαση της Κυανής Ακτής αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων ενώ θα βελτιώσει και την θέση της Πρέβεζας στην Τουριστική Αγορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: