Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία ένστολων σήμερα στην Πρέβεζα.

Διαμαρτυρία ένστολων σήμερα στην Πρέβεζα

Κοινή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα οι ένστολοι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ενάντια στα μέτρα των νέων περικοπών που οδηγούν στην εξαθλίωση των ένστολων και τον μαρασμό των υπηρεσιών.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Δεν αντέχουμε άλλη απαξίωση» συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και κρατώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις νέες περικοπες που έχουν ήδη αποφασιστεί από την Κυβέρνηση για τα σώματα ασφαλείας.

astynomia7

Μιλώντας για τη σημερινή διαμαρτυρία ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας κ. Μυλωνάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως με τις νέες περικοπές που έχουν αποφασιστεί απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός του αστυνομικού και αποδυναμώνεται το έργο του και κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δίκαιο αγώνα τους, προστατεύοντάς τους από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση τους.

«Δεν μπορούν να μας συμπεριφέρονται έτσι! Είμαστε άνθρωποι, είμαστε οικογενειάρχες, είμαστε κομμάτια αυτής της κοινωνίας!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς καλώντας όλους τους ένστολους να αντισταθούν και να κάνουν ένα άνοιγμα στην κοινωνία προκειμένου να γνωρίσει και να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

astynomia6

«Εντέχνως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία «ειδικών» και άρα προνομιούχων μισθολογίων. Η ωμή αλήθεια ωστόσο είναι ότι η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας με Βασικό Μισθό τα 683 ?. Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ. και γι' αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί - Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας» τόνισε ο κ. Μυλωνάς καλώντας τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

astynomia3

Την παράσταση διαμαρτυρίας χαιρέτισαν ο πρόεδρος των αποστράτων αξιωματικών κ. Σοφοκλής Κίτσιος, ο Γενικός γραμματέας Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ζώης Μαργέλης και ο Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Λευκάδας Σπύρος Λάζαρης, οι οποίοι τόνισαν ότι θα πρέπει ο αγώνας να είναι κοινός και δυναμικός προκειμένου τα σώματα ασφαλείας να μην απαξιωθούν εντελώς.

astynomoi1

Οι αστυνομικοί μοίρασαν έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους σε διερχόμενους οδηγούς, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη για να του επιδώσουν το ψήφισμα.
Ο κ. Τσουμάνης απουσίαζε στην Αθήνα, ωστόσο αποφασίστηκε μέσα στις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία των ενστόλων να συναντηθεί τόσο με τον κ. Τσουμάνη, όσο και τον έταιρο βουλευτή του Νομού κ. Κώστα Μπάρκα αλλά και με τον αντιπεριφειάρχη Πρέβεζας και τον δήμαρχο Πρέβεζας.

astynomia9

Το ψήφισμα της διαμαρτυρίας των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας
"Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί και οι Συνταξιούχοι Συνάδελφοί μας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στη έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για να προστατέψουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τη θεσμική αποστολή μας από ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν να μας υπαγάγουν σε καθεστώς «γαλέρας». Μετά και την αναγγελία της δρομολόγησης νέων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι' αυτό, και αντιστεκόμαστε στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν μια επικοινωνιακή πομφόλυγα διότι οι «ορέξεις» της τρόικας δεν ικανοποιούνται μ' αυτά, αλλά μόνο με την ολοκληρωτική αρπαγή των μισθών μας και την βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Απέναντί τους δεν βλέπουν ανθρώπους με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Προσπαθούν να εδραιώσουν την επικράτησή τους, εξασθενώντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας με πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα. Το πλάνο είναι: οι φτωχοί - φτωχότεροι και οι πλούσιοι - πλουσιότεροι.
Γι' αυτό δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, δεν θα μείνουμε απλοί θεατές, ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα στο «σφαγείο» που μας οδηγούν. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του «αφορολόγητου» στα 5000 ?, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσουν τις εξαγγελίες τους και να επιμείνουν στα «ισοδύναμα μέτρα», -σ' αυτά που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν από τις εκλογές με καταφανή στόχευση-, όχι απομυζώντας τους εργαζόμενους, αλλά εισπράττοντας από τους έχοντες και κατέχοντες και από όλους εκείνους που τις τελευταίες δεκαετίες εκμεταλλεύτη
καν τον ιδρώτα του λαού μας. Οι Αστυνομικοί - Πυροσβέστες - Λιμενικοί δεν είναι δούλοι.


Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά σήμερα και στα Πολιτικά Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και τα καλούμε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Είμαστε εξουσιοδοτημένοι από όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα και να ζητήσουμε να στηρίξουν τον αγώνα μας για να μην φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμιά κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με Βασικό Μισθό τα 683 ?. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ.
Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί - Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
Αυτόν τον αγώνα καλούμε να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.
Παράλληλα όμως, με τη σημερινή μας εκδήλωση διαμαρτυρίας στέλνουμε το δικό μας κυρίαρχο μήνυμα προς όλους τους ένστολους αλλά και όλη την κοινωνία:
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,
ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: