Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σχόλιο - απάντηση αναγνώστη για τη χθεσινή ανάρτηση , " Όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Φιλιππιάδα".


To πρώην Στρατόπεδο ''ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ'' είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο ΥΕΘΑ (Υπ.Εθ.Αμυνας) από τον τότε Δήμο Φιλιππιάδας (και σήμερα Δήμο Ζηρού) με τον όρο, ότι η έκταση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ανέγερση Στρ/κων Εγκαταστάσεων. Επίσης το συμφωνητικό όριζε ότι, μεταβαλλόμενης της χρήσης η κυριότητα θα επανέλθει αυτοδικαίως στον Δήμο. 
Πριν απο ένα και πλέον έτος προτάθηκε απο την Στρ/κη Υπηρεσία να αποδοθεί στον Δήμο καθόσον δεν χρησιμοποιείτο για Στρατιωτικές ανάγκες.Η προβολή και διεκδίκηση και ΜΟΝΟ του γεγονότος αυτού είναι ΙΚΑΝΗ να αποτρέψει κάθε σκέψη χρησιμοποίησής του, ως Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών.Οσο για τις ''χτυπητές'' αδυναμίες που διαπίστωσε το μικτό κλιμάκιο των δύο Υπουργείων αυτό δεν αφορά κανέναν, για τον λόγο, ότι μεταβλήθηκε η χρήση (δεν υπάρχει Στρατιωτική Μονάδα).Απο την στιγμή που μεταβλήθηκε η χρήση ,η κυριότητα της δημοτικής αυτής εκτάσεως επανέρχεται αυτοδικαίως εις τον δωρητήν Δήμο Φιλιππιάδος, όπως ακριβώς αναφέρεται και στο συμφωνητικό.Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά.

Axιλλέας Ρίζος 

Υ.Γ.( romianews). Νομίζω ότι το παραπάνω κείμενο που μου στάλθηκε σαν σχόλιο, ( αλλά είναι το ζουμί της υπόθεσης), δίνει σαφέστατες απαντήσεις σε όλα όσα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για το θέμα αυτό. Ο φίλος αναγνώστης φαίνεται ότι είναι γνώστης του όλου θέματος , και καλό θα ήτανε να τα λάβουν υπ' όψιν τους οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: