Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βραδιά παραδοσιακού φαγητού και πολύ κέφι στη Νικόπολη Πρέβεζας.

Βραδιά παραδοσιακού φαγητού και πολύ κέφι στη Νικόπολη Πρέβεζας

Σάββατο 1η του Σεπτέμβρη (1-9-2012) στο δημοτικό διαμέρισμα Νικόπολης του δήμου Πρέβεζας, ο πολιτιστικός σύλλογος Νικόπολη, διοργάνωσε για πρώτη φορά με τη μορφή πανηγυριού τη βραδιά παραδοσιακού φαγητού. Πλήθος κόσμου τίμησαν την εκδήλωση ανάμεσά τους και οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης και Γιώργος Φραγκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Σαραμπασίνας, ο κ. Αντώνης Ντόμαρης, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού "Ανάπτυξη Τώρα" Γιώργος Νίτσας, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στο νομό Πρέβεζας Νικόλαος Λαμπρακούλης κ.α.



Το σημείο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν το πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και τα παραδοσιακά φαγητά που τιμήθηκαν δεόντως ήταν Κεσκέκι, αρνάκι κλέφτικο, πιροσκί, διάφορες πίτες και εδέσματα που μαγείρεψαν με μεράκι οι γυναίκες της Νικόπολης. Μοναδικές γεύσεις που έφεραν από την πατρίδα τους τη Μικρά Ασία, οι πρώτοι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στο δημοτικό διαμέρισμα Νικόπολης.



Η εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Νικόπολης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κάτι που διατύπωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Βαγγέλη Βλάχου, αποδίδοντάς του τα εύσημα, γι' αυτή την υπέροχη βραδιά.


Σε κάποια στιγμή στην πίστα σηκώθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και έσερναν τον χορό, ενώ το κέφι δε σταματούσε. Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα, νόστιμα παραδοσιακά φαγητά, πλήθος κόσμου, πολύ κέφι, πολύ μουσική, αλλά και αιθέριες υπάρξεις...



Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στον πολιτιστικό σύλλογο Νικόπολης, για την υπέροχη βραδιά παραδοσιακού φαγητού που φέτος πήρε τη μορφή πανηγυριού και ευχόμαστε να συνεχιστεί με την ίδια -και περισσότερη αν γίνεται επιτυχία- και τις επόμενες χρονιές και του χρόνου με υγεία!

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: