Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεχωριστή εκδήλωση από το Σύλλογο "Ελπίδα" Πρέβεζας, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Καφενείο.

Ξεχωριστή εκδήλωση από το Σύλλογο "Ελπίδα"

Μια ξεχωριστή εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Ελπίδα» σε συνεργασία και με το Ειδικό σχολείο αγωγής και επαγγελματικής αποκατάστασης, στις 7 Σεπ. 2012 στο χώρο «καφενείο του Δήμου» στην Πρέβεζα λίγο μετά τις 20:00.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε άτομα με αναπηρία και με μη αναπηρία και εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του συλλόγου να αρθεί ο αποκλεισμός που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, να τους δοθεί μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι τους, να καταρριφθούν στερεότυπα και προκαταλήψεις και να γίνει συνείδηση ότι όλοι είμαστε ίσοι ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά μας.

Ο σύλλογος «Ελπίδα» είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και στόχο έχει την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της πολιτείας με σκοπό την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού .

Ο σύλλογος Ελπίδα με την κοινωνική του αυτή δράση απλώνει γέφυρες στον έξω κόσμο, έναν κόσμο που θέλει να θεωρείται δημοκρατικός, τρέφει όμως φόβο και δισταγμό για τη διαφορετικότητα και δυστυχώς αγνοεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ανήμπορο συνάνθρωπο.

Ο Σύλλογος Ελπίδα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια του με την παρουσία μας .

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: