Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γραφείο και διαμέρισμα στην Κηφισίας με 676 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αγόρασε το 2006 ο Μιχάλης Λιάπης



Xθες, η Παραπολιτική σας θύμισε πως ο Γιώργος Βουλγαράκης αγόρασε χωρίς κεφάλαιο και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς ακίνητα τα οποία στη συνέχεια της τα...νοίκιασε. Το...χρονικό εδώ.

Σήμερα, σας θυμίζουμε ένα παλαιότερο δημοσίευμα του blog "Πρόχειρο Τετράδιο" από το μακρινό 2008:

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η New York Times αποκάλυψε οτι το μέλος του Κογκρέσου, Charles Rangel έχει ενοικιάσει 4 πανάκριβα διαμερίσματα, στην Νέα Υόρκη, κάτω από την μισή τιμή αποδεχόμενος την προσφορά ενός μεσιτικού γραφείου.

Η διαφορά των 4.500 χιλιάδων δολαρίων (τόσα γλίτωνε τον μήνα) ήταν αρκετή για να πάρει το θέμα μεγάλες διαστάσεις. Τα ΜΜΕ έβαλαν κατά του δημοκρατικού πολιτικού για αρκετές ημέρες, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κόμμα του και αναγκάζοντας τον να απολογηθεί δημόσια.

Στο "πόθεν έσχες" των Ελλήνων βουλευτών μπορεί να δει κανείς μια παρόμοια περίπτωση. Ο Μιχάλης Λιάπης, φαίνεται ότι 2006 αγόρασε πάνω στην Λεωφόρο Κηφισίας ένα γραφείο 140 τ.μ και ένα διαμέρισμα 135 τ.μ πληρώνοντας το αντίτιμο των 185.807 ευρώ και για τα δυο.

Πλήρωσε, δηλαδή, 676 ευρώ το τετραγωνικό την ώρα που η αντικειμενική αξία της περιοχής κυμαίνεται από 2.150 ευρώ έως 3.900 ευρώ (ανάλογα με την περιοχή). Για την εμπορική αξία του δρόμου δεν γίνεται, φυσικά, λόγος καθώς τα ποσά είναι πολλαπλάσια.

Για τα ελληνικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη αγορά πέρασε αδιάφορα χαμένη μέσα στο σωρό των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Και τρέφουμε ακόμα ελπίδες ότι όσοι χρηματίστηκαν από την Siemens θα πάνε φυλακή...

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μήπως να αναζητούσαμε τον πωλητή των συγκεκριμένων ακινήτων; 

Μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: