Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Περιοδική Έκθεση 50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στο Μουσείο της Αρχαίας Νικόπολις». - Αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της έκθεσης.

«Περιοδική Έκθεση 50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη»-Αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της έκθεσης

Η ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων ενημερώνει πως η περιοδική έκθεση με τίτλο «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης από τις 16 Ιουλίου πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 (αντί στις 30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί), λόγω εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο για τις Ευρωπαϊκές Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Πρόκειται για μεταφορά και προσαρμογή της αρχικής έκθεσης «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσε το 2009 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την εκδότρια εταιρεία των εντύπων του Asterix στην Ελλάδα, ΜΑΜΟΥΘ Κόμιξ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Asterix.


IMG 5934

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Aρχαιολογικό Mουσείο Δελφών, στο Aρχαιολογικό Mουσείο Ηγουμενίτσας και στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Στη συνέχεια και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας ενώ θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα κάνοντας Χριστούγεννα στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: