Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στην Πρέβεζα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Με ένα διαφορετικό τρόπο φιλοδοξούν να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο οι ποδηλάτες της Πρέβεζας και έτσι το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου δίνουν ραντεβού στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ανδρούτσου καλώντας κάθε Πρεβεζάνο με ποδήλατο, με ρόλλερς, με παιδικά & αναπηρικά καροτσάκια,πεζοί και ό,τι άλλο εκτός από μηχανοκίνητα μέσα να κατακλύσουν το κέντρο της Πρέβεζας!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.

Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά και κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου» εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο προσέγγισης της ανακάλυψης αναβάθμισης της πόλης. Περιλαμβάνει δραστηριότητες και μέτρα για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση των αστικών μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι κύριοι αντικειμενικοί στόχοι αυτής της «Ημέρας» είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις και να επιβεβαιωθεί η προτεραιότητα των πεζών.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: